Share

Home / Recomadări zi de zi / 15 mai – Ziua Internaţională a Familiei!

15 mai – Ziua Internaţională a Familiei!

Marţi, 15 mai, este Ziua Internaţională a Familiei. O zi specială, un motiv în plus să ne bucurăm de cei apropiaţi. „Familie”  nu înseamnă neapărat o structură ”perfectă”, indiferent câţi membri are, cu sau fără legături de rudenie, FAMILIA  este acolo unde te simţi bine, unde te simţi iubit, protejat, înţeles. Desigur, neînţelegerile apar, dar tocmai aici e farmecul, familia te va iubi oricum.

Vă invităm să ne oprim o clipă să ne bucurăm de familie, să ne reamintim faptul că dacă cel de lângă noi ne acceptă şi ne înţelege nu ne dă dreptul să îl tratăm necorespunzător. Dimpotrivă, el merită cel mai mult respectul, recunoştinţa, atenţia şi aprecierea noastră. Şi totuşi, în multe familii lucrurile stau altfel, din păcate.

De Ziua Familiei, vă invităm să ne gândim la toate acestea, la cum putem ajuta pe cel de lângă noi, la recunoştinţa pentru ceea ce avem.

Este încă un moment potrivit să ne gândim, fiecare,  „CE POT FACE EU să ajut în lupta cu violenţa?”

  • Nu accept violenţa în viaţa mea, nu mă comport agresiv şi nu permit altora să aibă un astfel de comportament faţă de mine!
  • Nu judec şi nu pun “etichete”, pot cel puţin să ascult o victimă!
  • Mă informez despre serviciile de suport pentru victime şi ofer mai departe aceste informaţii celor ce au nevoie!
  • Încurajez victimele să ia atitudine, să ceară sprijin, fie consiliere psihologică, fie prin sesizarea Poliţiei, prin solicitarea unui ordin de protecţie sau a unui certificat medico-legal! Orice decizie ar lua, e important să facă un prim pas!

Pot ajuta:

  • Poliţia, UPU SMURD – apel de urgenţă 112;
  • Centrul de prevenire şi combatere a violenţei în familie Tg-Mureş, 0265 255931 (servicii gratuite de asistenţă psihologică, juridică, socială, adăpostire de urgenţă),
  • Serviciul comunitar de prevenire şi combatere a violenţei în familie “Floare de colţ” Sighişoara, 0265 779999, (servicii gratuite de asistenţă psihologică, juridică, socială, mediere în cuplu)

Poliţiştii de prevenire vor marca această zi prin activităţi la Grădiniţa „Rază de Soare” şi la Şcolile Gimnaziale „G. Coşbuc” şi M. Viteazul”.

Faceţi şi dumneavoastră din această zi una specială, a familiei, orice componenţă ar avea ea!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident muşamalizat de Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Târgu-Mureş?

Un cititor al cotidianului Zi de Zi ne-a scris, în urmă cu câteva zile, pe …

Share
Share