Share

Home / Cultură / EXCLUSIV: Victor Prodan, reales în Adunarea Națională Bisericească

EXCLUSIV: Victor Prodan, reales în Adunarea Națională Bisericească

Adunarea Eparhială constituită la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei, în calitate de organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, l-a reconfirmat luni, 14 mai, Victor Prodan, primarul oraşului Ungheni, ca reprezentant al județului Mureș în Adunarea Națională Bisericească, organism suprem al Bisericii Ortodoxe Române, de la București.

Primarul orașului Ungheni Victor Prodan este singurul reprezentant al credincioșilor ortodocși din județul Mureș în Adunarea Națională Bisericească, formată din 40% clerici și 60% mireni, şi va reprezenta județul Mureș în următorii patru ani în Adunarea Naţională Bisericească, unde mai sunt aleși academicieni, profesori universitari, oameni de afaceri, primari, actuali și foști oameni politici, iar în calitate de invitați, membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe Române.

„În primul rând, cred că trebuie să ne respectăm Credinţa, pentru că în prezent, în vremurile în care trăim, cred că numai Biserica şi Credinţa noastră ne mai poate salva ca popor. Cred că acesta este cel mai important mesaj pe care pot să îl transmit, să înţelegem cu toţii că fără Credinţă, fără Dumnezeu, fără Biserică, nu putem face nimic. Pe această cale, îi adresez mulţumiri şi îmi exprim din nou respectul pentru ÎnaltPreasfinţia Sa Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, pentru reconfirmarea mea, deoarece domnia sa a făcut propunerea de a-mi continua activitatea în Adunarea Naţională Bisericească. Cu siguranţă, cred că am dovedit că în patru ani de zile nu am făcut ruşine nici judeţul Mureş, nici Arhiepiscopia Ortodoxă de la Alba Iulia”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Victor Prodan.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cursurile gratuite de înot continuă la Târgu-Mureş

Primăria municipiului Târgu-Mureș în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal a pus anul trecut bazele unui …

Share
Share