Showroom-ul Aliat Auto, extins şi modernizat Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 991 Vizualizări

Showroom-ul Aliat Auto, extins şi modernizat

Proprietarul SC Muri Benz Oil SRL, omul de afaceri Mircea Mureşan Florea, a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că Planul Urbanistic Zonal pentru „Stabilire reglementări pentru reconformare zonă pentru reamenajare, desfiinţare parţială şi extindere showroom automobile, amplasare totemuri şi steaguri publicitare”, proiect care va fi realizat pe un amplasament din localitatea Târgu-Mureş, strada Gheorghe Doja nr. 304, nu are efect semnificativ asupra mediului, prin urmare nu este necesară efectuarea raportului de mediu. În prezent, la adresa respectivă funcţionează showroomul Aliat Auto, dealer autorizat Mercedes-Benz.

Zonă de peste 10.000 de metri pătraţi

Hotărârea a fost luată în data de 26 iunie 2018, într-o şedinţă a Comitetului Special al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, iar Decizia de Încadrare este publicată pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, www.apmms.anpm.ro.

Potrivit documentului citat, PUZ-ul respectiv propune reconformarea zonei pentru reamenajare, desfiinţare parţială şi extindere showroom automobile, amplasare totemuri şi steaguri publicitare, respectiv reamenajarea showroomului de automobile existent, iar zona studiată, de 10.312 metri pătraţi, amplasată la ieşirea din municipiul Târgu-Mureş spre localitatea Cristeşti, la limita sudvestică a intravilanului, este situată în prelungirea zonei industriale a oraşului.

„Zona beneficiază de echipare tehnico-edilitară. Sursa de alimentare cu apă o constituie sistemul centralizat de alimentare al localității din care prin branșament și contorizare proprie se va alimenta amplasamentul. Canalizarea menajeră va fi racordată la rețeaua de canalizare a localității. Apele pluviale potenţial impurificate cu produse petroliere provenite de pe amplasament vor fi colectate şi conduse la un separator de produse petroliere dimensionat corespunzător, după care vor fi descărcate în reţeaua de canalizare pluvială a localităţii, existentă în zonă. Apele pluviale convenţional curate vor fi colectate şi descărcate în reţeua de canalizare pluvială a localităţii, existentă în zonă”, se arată în document.

Extindere pe 450 de metri pătraţi

Tot în data de 26 iunie 2018, sala mare de şedinţe a Primăriei municipiului Târgu-Mureş a găzduit dezbaterea publică a documentaţiei de urbanism „PUZ – reconformare zonă pentru reamenajare, desfiinţare parţială şi extindere showroom automobile, amplasare totemuri şi steaguri publicitare” cu regulamentul local de urbanism aferent, elaborată de SC A&G Arhigraf SRL.

„Locaţia este cunoscută, acolo funcţionează şi în prezent showroomul de automobile, pe terenul respectiv, şi se doreşte extinderea clădirii existente şi renovarea, modernizarea parţială a unei bucăţele din clădirea existentă, şi extinderea cam pe 450 de metri pătraţi în plus. Zona, până acum nu era reglementată conform funcţiunii actuale, pentru că era zonă conservată pentru reţele şi acum se doreşte reglementarea funcţiunii prezente”, au susţinut reprezentaţii SC&G Arhigraf SRL, care au precizat că toate avizele necesare pentru proiect au fost obţinute.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE