Share

Home / Business / Hipermarket nou, în pregătire la Târnăveni

Hipermarket nou, în pregătire la Târnăveni

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş a decis, cu ocazia unei şedinţe de lucru, că proiectul „Construire hipermarket P+1E (parțial), container Imbiss-grill, container reciclare, țarc acoperit pentru cărucioare, amenajări interioare în incintă, parcare, zonă aprovizionare, spații verzi, drumuri, trotuare, rețele de incintă, rezervă PSI, post Trafo, totemuri, elemente de semnalistică și reclame, împrejmuire, reabilitare strada Târnavei pentru amenajare acces auto, organizare de șantier”, propus a fi realizat de societatea Oasis Green Energy 2 SRL Sibiu, într-o locaţie din municipiul Târnăveni, strada Victoriei nr. 15/A, nu se supune evaluării impactului asupra mediului, respectiv evaluării adecvate.

Ce prevede proiectul

Potrivit documentului, făcut public pe site-ul APM Mureş, investiția propune construirea unui hipermarket, cu regim de înălțime P+1E (parțial), cu suprafaţa construită de 4.564 de metri pătraţi, pe o suprafață de teren de 21.500 de metri pătraţi, iar construcția va fi o clădire tip hală cu structură prefabricată din stâlpi și grinzi din BA, așezați pe fundații izolate din BA.

“Hipermarketul va fi deservit de următoarele dotări specifice: acces auto și pietonal, drumuri interioare, platforme, locuri de parcare clienți și angajați, împrejmuiri parțiale, amplasate la minim 60 de centimetri față de limita de proprietate, spații verzi, rețele de incintă, rezervă PSI și post trafo, container imbiss-grill, container reciclare deșeuri, țarc acoperit pentru cărucioare, signalistică rutieră și publicitară, totemuri, reclame luminoase. Din punct de vedere funcțional centrul comercial, va fi organizat pe următoarele zone: acces și grupuri sanitare clienți, alee tip mall cu spații comerciale concesionări, sală de vânzare hipermarket, depozit, spații pentru personal, zonă aprovizionare, spații tehnice și parcare. Zonele pentru personal, birouri, vestiare, etc., sunt prevăzute la etajul 1”, se menţionează în Proiectul deciziei etapei de încadrare.

Peste 200 de locuri de parcare

Autorii documentului au mai precizat că investiţia prevede construirea a 202 locuri de parcare pentru clienți și angajați, precum şi amenajarea de spaţii verzi şi plantare de copaci.

“În zona de parcare se va amenaja un container Imbiss-grill, pentru comercializarea de produse tip fast-food, un container pentru reciclare deșeuri și un țarc acoperit pentru cărucioare. Magazinul va beneficia de o zonă de andocare – descărcare și întoarcere pentru tiruri, coborâtă cu 1,2 metri față de cota trotuarului, pentru manipularea încărcăturii de pe rampă. Rezerva de apă pentru incendiu va fi poziționată în partea de est a hipermarketului, va fi îngropată complet, și va asigura alimentarea hidranților și a instalației de sprinklere din cadrul hipermarketului. Accesul rutier în incintă pentru clienți și pentru aprovizionare, se va face din strada Târnavei. În incintă sunt prevăzute spații verzi și plantarea de copaci”, se arată în document.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiectul pistei de biciclete peste Pocloş avansează. 160.600 de lei pentru un studiu de fezabilitate

Studiul de fezabilitate aferent proiectului „Realizare de pistă de biciclete în lungul canalului Pocloş” va …

Share
Share