FOTO: La Mulţi Ani celor mai bravi fii ai ţării! Ziua Armatei, sărbătorită la Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1945 Vizualizări

FOTO: La Mulţi Ani celor mai bravi fii ai ţării! Ziua Armatei, sărbătorită la Târgu-Mureş

Piaţa Victoriei din Târgu-Mureş a găzduit joi, 25 octombrie, o ceremonie religioasă şi militară prilejuită de aniversarea Zilei Armatei Române, eveniment organizat de Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

După oficierea slujbei religioase de către un sobor de preoţi condus de protopopul ortodox al municipiului Târgu-Mureş, Olimpiu Zăhan, au avut loc discursurile şi mesaje oficialităţilor, moment urmat de depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Român.

La final, puţinii târgumureşeni prezenţi la eveniment au asistat la defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare şi de intervenţie din dotarea instituţiilor care aparţin sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, iar o formaţie de două elicoptere IAR 330 Puma SOCAT de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii a survolat centrul municipiului Târgu-Mureş.

„În fiecare an, şi mai ales în acest an cu o semnificaţie deosebită, Anul Centenar, îi sărbătorim pe cei mai bravi fii ai ţării, militarii români”, a afirmat, în discursul său, Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş.

Armata, instituţie de încredere

“În această zi, doresc să transmit tuturor militarilor care își servesc țara sub faldurile tricolore, în rândul cadrelor active, în rezervă sau în retragere, cele mai alese gânduri de respect și prețuire. Armata este instituția în care românii au cea mai mare încredere și este normal să fie așa, fiind cea mai stabilă și veche instituție a statului român. Voi sunteți cei care garantați unitatea, suveranitatea și independența teritorială a statului român și vă doresc la mulți ani și sănătate, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră!”

Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş

Scut împotriva pericolelor

„La mulţi ani, Armatei României! Rostim această urare în fiecare an, încă din ziua de 2 octombrie 1951. Mai apoi, începând cu 1959, în ziua de 25 octombrie. Armata României o merită cu prisosinţă. Atunci când viaţa şi sănătatea noastră, atunci când integritatea bunurilor noastre sunt în pericol sau sunt afectate de fenomenele extreme ale naturii, apelăm la Armata României. Atunci când integritatea teritorială a statului român, când independenţa şi suveranitatea României sunt în pericol, la fel, avem aşteptări şi apelăm la Armata României. Cinste militarilor României, la mulţi ani Armatei României!”

Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş

Siguranţă şi prestigiu

„Suntem într-un an cu semnificație deosebită pentru România, mai ales pentru noi românii din Transilvania. Dacă ne gândim la șirul nesfârșit al suferințelor de veacuri a poporului român, vedem că Armata Română este cea care ne-a redat independența, unitatea și neatârnarea. Unirea Transilvaniei – Vatra Românismului cu România în 1918 n-ar fi fost posibilă fără eroismul Armatei Române. De asemenea, eliberarea Ardealului de Nord n-ar fi fost posibilă fără jertfa a 11.000 de ostași aici la doar câțiva kilometri la Oarba de Mureş. Sunt bucuros, la fel ca toți românii din Târgu-Mureș, de faptul că la noi în oraș funcționează comandamentul forțele pentru operații speciale. Aceasta ne dă siguranță și prestigiu punându-ne pe harta lumii. Dragi ostași, Dumnezeu să vă aibă în pază oriunde veți fi. La mulți ani!”

Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş

Misiuni îndeplinite cu cinste

„Cu ocazia Zilei Armatei României adresez calde felicitări, sănătate şi tot ce îşi doresc celor ce au slujit cu credinţă şi demnitate, unul din pilonii de bază ai societăţii româneşti, Armata, celor ce ne-au părăsit odihnă veşnică, iar celor ce o slujesc în continuare să urmeze pilda înaintaşilor şi să-şi îndeplinească cu cinste misiunile încredinţate şi să revină alături de cei dragi, întregi şi sănătoşi. Trăiască în veci Armata României!”

General maior în retragere Gheorghe Popa, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război „Avram Iancu” – Filiala Mureş

Text şi foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE