Home / Business / Mureșul Rezidențial în 2019. Noutăți din piața imobiliară, în ediția specială Mureșul Rezidențial II, pe care o puteți citi integral aici!

Mureșul Rezidențial în 2019. Noutăți din piața imobiliară, în ediția specială Mureșul Rezidențial II, pe care o puteți citi integral aici!

Distribuie

Cele mai noi oferte de case și apartamente ale dezvoltatorilor mureșeni. Proiect rezidențial de anvergură în centrul Târgu Mureșului! Care sunt cartierele și zonele limitrofe Târgu Mureșului cu cele mai multe locuințe noi? Oferta furnizorilor de utilități. Soluții pentru ehiparea locuinței cu uși și ferestre de calitate. Găsiți cele mai noi informații despre piața imobiliară mureșeană în ediția specială Zi de Zi, Mureșul Rezidențial II.

Click aici pentru PDF Muresul Rezidential

Piața imobiliară mureșeană, în special cea din Târgu Mureș și împrejurimi, merge cu motoarele turate și la început de 2019. Numărul mare de proiecte rezidențiale în derulare va aduce în lunile următoare finalizarea câtorva sute de apartamente și case. Cele mai active zone sunt Cartierul Unirii, Livezeni, Sâncrai și Sângerogiu de Mureș.

Anul 2018 a fost unul bun pentru dezvoltatorii și constructorii mureșeni, fie că vorbim despre case, sau despre apartamente dispuse în clădiri cu mai multe etaje. Până către finalul anului 2018, conform informațiilor venite de la Primăria Târgu Mureș ”au fost aprobate de Consiliul Local un număr de 30 de documentaţii de urbanism, din care 6 documentaţii PUD pentru locuinţe individuale, 13 documentaţii PUZ pentru locuinţe colective sau ansambluri rezidenţiale cu dotări aferente şi 11 documentaţii PUZ pentru alte tipuri de investiţii.”

La acestea, în jocul mare de puzzle, se adaugă proiectele aprobate în comunele din jurul municipiului.

Dacă ar fi să vorbim în procente, la nivel de municipiu Târgu Mureș, cu aproximativ 30 % a crescut numărul total al autorizaţiilor de construire emise în 2018, comparativ cu anul 2016.

Înainte de a trece în revistă polii de interes, la capitolul proiecte speciale este de menționat investiția de anvergură pe care Sala Construct o va face chiar în centrul Târgu Mureșului. E vorba de un complex rezidențial cu numeroase provocări atât pentru constructor, cât și pentru locuitorii orașului.

Referitor la zonele cu activitate intensă în construcții, Cartierul Unirii, cu 3 proiecte mari (Unirii Park Residence, Ama Resedince și Casa Galbenă Residence) și mai multe proiecte de mai mică anvergură, pare să fie lider în oraș.

Desigur, un proiect aparte pentru Târgu Mureș este zona fostei fabrici de zahăr, unde Maurer Imobiliare a demarat un proiect în mai multe etape, care în următorii ani își va pune amprenta asupra vieții orașului.

Zona Livezeni, atât partea care ține de Târgu Mureș, cât și cea de pe raza comunei aflată la ieșirea din cartirul Tudor, este extrem de activă.

Green Residence (construcție de blocuri) este proiectul care atrage atenția în mod special, dar mai multe minicartiere de case vor completa, oferta zonei în 2019.

Sâncraiu de Mureș are multe proiecte mici în desfășurare, iar la capitolul investiții imobiliare mari e de amintit inițiativa Alfa Construct, care derulează un proiect de anvergură cu case de un bun nivel calitativ.

În Sângeorgiu de Mureș, există mai multe proiectele mici, de câte 2-3 case, însă propunerea cea mai interesantă este proiectul Labradors Residence, care aduce un minicartier, într-o zonă frumoasă, și case cu un standard calitativ foarte ridicat.

Corunca, Zona Budiului și cartierul Mureșeni au la rândul lor mai multe proiecte în derulare, dar nu de mare anvergură, iar Aleea Cornișa și zona Platoului Cornești sunt dominate de proiecte individuale.

Ieșind mai mult din Târgu Mureș, putem vorbi de investiții imobiliare și în Luduș, Sovata, Sighișoara, Reghin, Ungheni sau Iernut, fără să putem scoate în evidență proiecte majore, cel puțin din perspectiva construcției de zone rezidențiale.

Cum va evolua în următorii ani piața imobilară din Târgu Mureș este greu de spus, dar câtă vreme există cerere, iar aceasta nu pare să se diminueze în perioada următoare, vor fi și investiții în locuințe noi.

Rămâne ca autoritățile județului și ale Târgu Mureșului să rezolve numeroasele probleme legate de infrastructură, în special cele referitoare la infrastructura rutieră. Aici, două teme mari, rezolvate, vor putea ușura mult accesul ”rezidenților” către centrul orașului: centura ocolitoare, care va elibera traficul în mai multe intersecții mari din oraș și un nou pod peste Râul Mureș, între Unirii/Sântana și Târgu Mureș, absolut necesar!

 

Florin Marcel Sandor

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție și vernisaj în luna Basarabiei

Distribuie Asociația Dacii Liberi, în colaborare cu Asociația Obștească “Monumentum” și Biblioteca Județeană Mureș, organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.