“Istoria  poate devenii o materie foarte atractivă pentru elevi” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

“Istoria poate devenii o materie foarte atractivă pentru elevi”

12-1_08.jpg
Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu Mureş a organizat marţi, 25 ianuarie, faza pe şcoală a olimpiadei de istorie. Despre speranţele legate de acest an, ne-a relatat Paşca Simion, profesor de istorie în cadrul Colegiului Naţional „Unirea”

Reporter : Olimpiada de istoria porneşte la un nou drum…

Paşca Simion : Şi în acest an am început prin organizarea fazei pe şcoală a olimpiadei de istorie, prin selectarea elevilor care au dorit să participe. Ne-am bucurat că au participat un număr mare de elevi la etapa pe şcoală, în special elevii din clasa a XII-a. Ei sunt şi interesaţi pentru că istoria la clasele de profil uman este materie obligatorie. Suntem acum în faza de corectare a lucrărilor. Dorim să-i mai şi impulsionăm, dar şi să facem o selecţie, pentru ai pregătii pentru etapa judeţeană.

Rep. Care sunt speranţele pentru acest an ?

P. S. Sperăm să ne prezentăm la fel de bine ca şi anul trecut pentru fazele superioare. Rămâne de văzut din partea concurenţei, dar noi credem că avem elevi buni, foarte buni, care să facă faţă cu succes pentru etapa naţională.
Noi am avut anul trecut 4 elevi la faza naţională, dintr-un lot de 8 elevi din judeţul Mureş. Elevii s-au descurcat totuşi bine, la faza naţională cerinţele sunt foarte mari şi noi nu avem un centru de excelenţă, ca să-i putem pregăti pentru etapa naţională. Sperăm să se rezolve cumva această problemă pentru că este greu să-i pregăteşti în timpul programului, în special pentru etapa naţională, unde cerinţele sunt cu totul altele.
Rep. Isoria mai prezintă interes pentru elevi ?
P. S. Da, deoarece este şi o materie de bacalaureat, iar pe de altă parte, dacă ştii cum să o abordezi, elevilor le place. Este o materie interesantă pentru mulţi dintre ei.
Rep. Cum a fost ea prezentă în cadrul Zilelor Colegiului ?
P. S. Pe lângă faptul că am organizat olimpiada pe şcoală, am avut în 24 ianuarie un eveniment intitulat „Istoria între real şi virtual”. Am evitat în acest an un aşa zis festivism şi împreună cu colega mea, Laţa Mărioara, am avut întâlnire cu elevii claselor a IX şi a X-a în care am prezentat lucrările care au participat la sesiunea de referate a elevilor, etapa naţională, care au obţinut menţiuni şi premii speciale, pentru a se obişnui cu acest gen de lucrări, cum se abordează un referat, Am avut un feed back din partea elevilor participanţi, zic eu, foarte bun. Consider că a fost o acţiune reuşită.
Rep. Ce farmec aduce în plus istoria faţă de alte materii ?
P. S. Tocmai pentru faptul că studiază evoluţia umanităţii, ea nefiind o ştiinţă exactă. Poate tocmai din această cauză şi farmecul aparte pe care îl aduce. Ea însumează şi cunoştinţe de cultură generală, de filozofie, de artă, economie, şi cred că are viitorul şi locul bine stabilitt, mai ales dacă se renunţă la clişee şi isoria gen naţionalist predată în vremurile trecute, istoria poate devenii o materie foarte atractivă pentru elevi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE