Home / Uncategorized / FG Eurobank, pe piata asigurarilor

FG Eurobank, pe piata asigurarilor

Distribuie

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionar majoritar al Bancpost, a intrat pe piata asigurarilor din Romania prin doua divizii distincte – EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale.
Pe segmentul asigurarilor de viata, tinta companiei va fi pozitionarea in topul primilor trei jucatori, la finele unei perioade de cinci ani de activitate. Potrivit declaratiilor reprezentantilor grupului, compania de asigurari generale se va plasa, in acelasi interval de timp, ca unul dintre jucatorii importanti ai industriei de asigurari. Intr-o prima etapa, grupul va miza pe produse de asigurare care vor fi atasate produselor bancare. Astfel, in cazul creditelor, clientii vor avea acces la asigurarile de viata si de proprietate ale celor doua subsidiare. Reprezentantii EFG Eurobank au precizat ca, deocamdata, nu vor intra pe segmentul asigurarilor auto, intrucat acesta nu este unul profitabil in Romania, iar obiectivul principal al companiilor este de a tinti mai intai profitabilitatea si mai apoi cota de piata. Distributia produselor de asigurare se va realiza prin reteaua Bancpost, care cuprinde peste 200 de unitati. Pe termen mediu si lung, cele doua companii vor dezvolta insa si alte canale de distributie, a declarat seful operatiunilor EFG Eurolife din Romania, Anita Nitulescu.
"Intrarea pe piata de asigurari din Romania a fost motivata, pe langa conditiile macroeconomice favorabile, de potentialul acestei industrii. Gradul de penetrare in Produsul Intern Brut al asigurarilor este de 2% in Romania, comparativ cu o medie de 9% in Uniunea Europeana", a declarat directorul general al grupului EFG Eurolife, Alexander Sarrigeorgiou. Acesta a afirmat ca subsidiara de asigurari de viata va intra si pe piata pensiilor facultative, fara a preciza insa momentul. In ceea ce priveste proiectul legii privind asigurarea obligatorie a locuintei, Sarrigeorgiou a precizat ca nivelul primei de asigurare de 20 de euro nu este unul care poate acoperi costul reasigurarii pe piata externa a riscurilor catastrofale si, prin urmare, forma actuala a proiectului nu prezinta interes pentru grupul EFG Eurobank. EFG Eurolife Asigurari Generale detine un capital social de 3,28 milioane de euro, iar actionari sunt EFG Eurolife AEGA (Grecia) – 85%, EFG Eurobank Egasias – 9,9%, si EFG Eurolife AEAZ (Grecia) – 5%. La compania EFG Eurolife Asigurari de Viata, EFG Eurobank Egasias detine 9,9% din capitalul social de 3,8 milioane de euro. Principalul actionar al diviziei de asigurari de viata este EFG Eurolife AEAZ, cu un pachet de 85% din titlurile asiguratorului, iar EFG Eurolife AEGA are o participatie de 5%. (E.M.)


De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.