Iszlai Arpad şi-a dat demisia Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Iszlai Arpad şi-a dat demisia

4805_iszali.gifIszlai Arpad, numit în funcţia de director administrativ de nici o lună, şi-a înaintat demisia. Motivul invocat sunt problemele de săntătate. Din discuţia cu medicul Iszlai s-ar putea deduce că demisia i-a fost sugerată.

De luni, Spitalul Municipal "Eugen Nicoară" a rămas fără directorul administrativ, după ce medicul Iszlai Arpad (şi consilier local UDMR) şi-a înaintat demisia.
Demisia a survenit după ce din 29 mai s-a desfiinţat funcţia de director administrativ, iar timp de 15 zile Iszlai a acceptat să rămână încă în funcţia de director. Cu toate acestea şi-a prezentat demisia nedatată managerului general al spitalului, Iuliu Moldovan. Ulterior, această demisie a fost datată cu 19 iunie, motivul fiind problemele de sănătate, "am fost diagnosticat cu diabet, dar nu este foarte grav", ne-a declarat dr Iszlai.
Dr. Iszlai Arpad a recunoscut că a cântărit foarte mult problema, înainte de a-şi da demisia: "în 31 mai m-am gândit foarte bine cu privire la demisia mea din conducerea spitalului, ca director administrativ".
Postul lui Iszlai a revenit în cele din urmă lui Radu Crişan, care va ocupa funcţia de director economic, imediat ce îi va sosi ordinul de numire de la Bucureşti, de la Ministerul Sănătăţii.
În timpul manageriatului dr. Iszlai, la Spitalul din Reghin s-a inaugurat, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, instalarea unui aparat radiologic estimat la 400.000 de euro şi a unui ecograf în valoare de 700 de milioane de lei vechi. Legat de aceste reuşite, ex-directorul ne-a declarat că: "În acest mod Spitalul Municipal Reghin a redevenit Spital de gradul II". Cu amărăciune, la final de mandat, dr. Iszlai le-a urat ex-colegilor săi din echipa managerială următoarele: "Nu-mi doresc decât ca domnii doctori colegi să realizeze doar zece la sută din tot ceea ce am realizat eu".
Deşi deocamdată, clădirea spitalului este funcţională din punct de vedere medical, acesta va rămâne doar pentru bolnavii cronici, pacienţii aflaţi în faza de recuperare, după ce va fi construit noul spital, care va fi prevăzut cu 300 de paturi. De asemenea, secţiile de ginecologie şi nou născuţi din clădirea de pe strada Spitalului vor fi transformate într-o secţie de fizioterapie, unde vor fi aduse inclusiv mâl şi apă sărată, cu cisterna de la Jabeniţa şi Ideci. Vă reamintim că spitalul va fi construit pe un teren de 4 ha, situat la ieşirea din Reghin spre Breaza, donat Primăriei.
Am încercat să discutăm şi cu directorul general al spitalului, care ne-a închis repede pe motiv că se afla la un curs, în timp ce noul director economic nu se afla ieri, la amiază, la sediul administrativ. Vom reveni.

Demisia doctorului Iszlai Arpad, cu toate că acesta s-a rezumat doar la a afirma că, începând cu data de 28 mai 2006, a primit în nenumărate rânduri telefoane, a fost determinată de negocierile între partidele aflate în coaliţia de la gu vernare. Astfel, conform protocolului, un post de director revenea UDMR şi s-a optat ca această funcţie să-i revină doctorului. Iszlai. După o serie de desfiinţări, reînfiinţări a postului de director administrativ de la Reghin, dar şi a unor rocade la nivel judeţean, în final medicul Iszlai a trebuit să renunţe la funcţie.

Nu-mi doresc decât ca domnii doctori colegi să realizeze doar zece la sută din tot ceea ce am realizat eu",
dr. Iszlai Arpad

Ionela MOLDOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE