Previziunile politicienilor mureseni (II) Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Previziunile politicienilor mureseni (II)

10869_borsan.gifCare lideri ai principalelor partide politice muresene mai cred ca pot castiga alegerile locale? Unii lideri de partid in acest al doilea episod se vad in pozitii fruntase dupa
alegerile locale. Va spunem ce sanse au…

Borsan, presedintele CJ
Presedintele PNG-CD Mures, Doru Borsan asteapta inca o restabilire a strategiei politice de la Bucuresti, dar se gandeste tot mai mult la o functie de presedinte al Consiliului Judetean (CJ). " Proiectele de anul acesta ale PNG-CD Mures sunt legate in principal de sedinta Consiliului National de Conducere de la sfarsitul acestei luni dar si de ce vor decide PNL si PSD referitor la stabilirea datei pentru desfasurarea alegerilor locale. In orice caz, noi ne dorim sa acoperim cat mai bine judetul, ma refer la numar de primari si consilieri din partea PNG-CD, pentru ca in toamna sa ne putem aduce un aport considerabil in ceea ce priveste ajutorul acordat partidului pentru accederea in Parlamentul Romaniei. Referitor la previziuni, cred ca primar la Targu-Mures va fi tot Dorin Florea, in cazul in care va candida, pentru ca am senzatia ca se va repeta situatia din anii precedenti cand a fost un candidat puternic roman si unul maghiar, iar in aceste circumstante noi il vom sustine pe actualul primar. In fotoliul de presedinte al CJ pentru urmatorul mandat ma vad chiar pe mine, daca toate calculele merg bine. In ceea ce priveste majotitatea din cele doua Consilii, Local si Judetean, cred ca totul va depinde de cat de unit este UDMR dar sigur vor fi coalitii la care nu ne asteptam, in sensul ca unele partide romanesti vor colabora cu UDMR pentru a-si rezolva proiectele regionale si locale", ne-a declarat Doru Borsan.

Socotar e mai modest
Viocepresedintele PC Mures, Dinu Socotar, nu isi doreste functii de conducere pentru candidatii conservatori la alegerile locale ci, pragmatic, vrea sa intre in CJ mai intai, iar in teritoriu se multumeste cu vreo doi primari si vreo cinci viceprimari. "Proiectele noastre pentru anul 2008 sunt cat se poate de clare fiind legate in majoritate de alegerile locale din vara, unde ne propunem sa obtinem un procent de 5 la suta pentru CJ, minimum 2 primari in teritoriu si 5 viceprimari. Pentru alegerile generale cred ca scena politica se va grupa in doua mari aliante si anume una pro Basescu si una anti Basescu fara a se tine cont de ideologii care in aceste conditii nu mai sunt luate in calcul asa de serios, insa pana atunci mai este ceva timp. La capitolul previziuni, la nivelul municipiului cred ca lupta pentru fotoliul de primar se va da intre Dorin Florea, Laszlo Borbely si un candidat independent care sa reuseasca eventual sa adune voturile ramase. La sefia CJ va ramane tot UDMR daca se voteaza tot dupa actuala lege, in caz contrar fiind posibil orice. Ca sa vorbim si despre o majoritate in cadrul CL si CJ cred ca aceasta va fi obtinuta de alianta anti Basescu plus UDMR", a precizat Dinu Socotar.

Lokodi ii da sanse lui Borsan

Actualul presedinte al CJ Mures, Edita Lokodi, isi doreste pentru noul an obtinerea unui nou mandat la sefia CJ si recunoaste ca orice candidat la aceasta functie poate avea sanse. "Vorbind de viitorul presedinte al CJ, pot sa spun ca eu as dori sa candidez pentru inca un mandat in fruntea acestei institutii, in cazul in care voi obtine increderea formatiunii din care fac parte si sper ca aceasta sa pastreze proportia de consilieri si rolul hotarator pe care il are si acum pentru anii viitori. Referitor la declaratia domnului Borsan, despre care am auzit ca se vede in fotoliul de lider al CJ Mures, nu pot sa comentez decat ca fiecare persoana are dreptul sa se vada in orice post vrea, numai ca acest lucru mai depinde si de alegatori. Eu vad fiecare candidat cu sanse de a ajunge in aceasta functie", a precizat Edita Lokodi.

Si taranistii vor sefia CJ

In randul taranistior mureseni situatia sta aproximativ la fel ca in PNG-CD, in sensul ca si acestia sunt in asteptarea unor noi idei de la Bucuresti, privitoare la modalitatile de abordare a situatiei politice. "Nu pot sa ma pronunt momentan in ceea ce priveste proiectele PNTCD Mures pentru anul 2008, insa cu siguranta o voi face dupa Comitetul National de Conducere ce va avea loc la Bucuresti in 19 ianuarie. Referitor la viitoarea conducere a municipiului, respectiv a judetului, cred ca cel mai bine ar fi ca Targu-Muresul sa fie condus de un independent, iar Consiliul Judetean de catre un membru al PNTCD. Ca sa vorbim si despre majoritatea in CL respectiv CJ cred ca aici ar fi bine ca majoritari sa fie liberalii, insa acest lucru depinde foarte mult de anumite voturi si de catre cine vor fi adjudecate", a declarat primviceprestedintele PNTCD Mures, Cristian Avram.

Schwartz il vede tot pe Florea primar
Proaspatul primvicepresedinte al PD-L Mures, Ladislau Schwartz, este foarte optimist in sansele de reusita ale noului partid si crede ca primarul municipiului Targu-Mures va ramane acelasi. "Proiectul principal pe care trebuie sa il finalizam chiar la inceputul acestui an este organizarea noului partid, atat la nivelul judetului cat si in comune si orase. Dupa aceasta vor urma sondajele pentru stabilirea candidaturilor la alegerile locale si promovarea oamenilor. Desigur unii sunt deja cunoscuti, cum este Dorin Florea si despre care cred cu siguranta ca va mai castiga un mandat de edil sef al orasului. Pentru sefia CJ avem oameni care ar putea conduce cu rezultate aceasta institutie. Referitor la majoritatea in cadrul CL si CJ, daca ne miscam bine poate ne apropiem chiar noi de aceasta. Oricum noi avem ca tinta un numar de 8 sau 9 consilieri", ne-a declarat Ladislau Schwartz.

Liviu CRUDU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE