Raport pesimist Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Raport pesimist

6032_raport.gifCasa Albă a refuzat să comenteze direct un raport confidenţial al serviciilor de informaţii ale SUA, evocat duminică de presa americană, potrivit căruia războiul din Irak a dus la creşterea ameninţării teroriste, reafirmând că nu-şi va modifica strategia împotriva terorismului islamist. "Noi nu facem comentarii asupra documentelor confidenţiale", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Peter Watkins, cu precizarea că informaţiile publicate de cotidianul The New York Times "nu sunt reprezentative pentru ansamblul documentului". Noi am spus totdeauna că teroriştii sunt ferm hotărâţi. A menţine presiunea şi a rămâne în ofensivă reprezintă cea mai bun modalitate de a câştiga războiul împotriva terorismului", a adăugat Watkins.
Raportul menţionat, în care sunt reflectate punctele de vedere exprimate de 16 agenţii de informaţii ale guvernului SUA, constituie prima analiză oficială a terorismului mondial realizată de SUA după declanşarea războiului împotriva Irakului, în martie 2003.
Intitulat "National Intelligence Estimate", documentul apreciază că islamismul radical şi ideologia jihadistă s-au răspândit în toată lumea, în principal ca urmare a războiului din Irak. Documentul conchide că mişcările islamice radicale s-au extins de la al-Qaeda şi grupările afiliate acesteia pentru a include în momentul de faţă o nouă clasă de celule "care se generează singure", inspirate de conducerea al-Qaeda, dar "fără legătură cu Osama Ben Laden sau cu apropiaţii acestuia. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE