Promisiuni neonorate Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Promisiuni neonorate

125_Externe.gifPromisiunile de ajutorare a milioanelor de oameni afectaţi de tsunami s-au dovedit doar vorbe goale. Aproape două treimi din banii făgăduiţi de guverne pentru a sprijini reconstruirea zonelor afectate de catastrofa din Asia de sud-est nu au ajuns încă în posesia Organizaţiei Naţiunilor Unite, confirmând astfel cele mai negre temeri ale ONU. Margareta Wahlstrom, trimisul special al secretarului general al ONU, Kofi Annan, a declarat că apelul pentru colectarea a 977 de milioane de dolari necesari finanţării unui program de urgenţă a fost tratat cu indiferenţă,
ONU primind până acum doar 360 de milioane de dolari.Trimisul special al ONU a spus că deşi guvernele au fost generoase în privinţa banilor pentru mâncare şi medicamente, programele pentru reconstruirea locuinţelor sunt finanţate în proporţie de numai 35 la sută:”Acest lucru se datorează faptului că unele ţări utilizeaza metode dubioase, inclusiv contabilitatea dublă, pentru a apărea mai generoase decât sunt în realitate. Multe ţări şi-au călcat cuvântul, promiţând bani fără să-i mai livreze”.
Wahlstrom a cerut guvernelor lumii să-şi respecte angajamentele luate: “Acesta este mesajul nostru principal adresat donatorilor: Vă rugăm să convertiţi promisiunile voastre în bani gheaţă. Doar banii trimişi în conturile băncilor pot face posibilă munca pe teren.”
Organizaţiile de caritate britanice, care au fost copleşite de reacţia opiniei publice faţă de dezastru, materializată în suma de peste 400 de milioane de dolari, s-au declarat şocate de inerţia guvernelor. Un purtător de cuvânt al organizaţiei Oxfam a afirmat:” Atunci când populaţia şi-a oferit sprijinul financiar, acesta a fost livrat în câteva ore, în timp ce guvernele au avut la dispoziţie peste o lună şi au trimis mult mai puţin de 50 la sută. Opinia publică trebuie să facă presiuni asupra guvernelor pentru ca retorica acestora să fie transformată în bani ghteaţă”.
Potrivit ultimelor bilanţuri, fenomenul tsunami care a loviut ţările din Asia de sud-est a provocat moarte a 292 000 de persoane.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE