Transportul în comun cu maşini de 10 ani Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Transportul în comun cu maşini de 10 ani

137_sighisoara.gifSighişoara e încă în mileniul trecut

Autobuze îngheţate pe traseu sau fără frâne şi întârzieri, uneori consistente, faţă de orarul stabilit – sunt situaţii cu care sighişorenii care apelează la mijloacele de trarnsport în comun s-au confruntat destul de frecvent odată cu venirea iernii. Şi nu e de mirare. Încă de anul trecut, conducerea SC ATT SA atenţiona că parcul auto pe care îl administrează este foarte învechit.
La ora actuală sunt în circulaţie 15 autobuze şi 6 microbuze pentru activitatea de maxi taxi. Că autobuzele sunt vechi, se poate observa cu ochiul liber. Cel mai nou autobuz pus la dispoziţie pentru transportul la Sighişoara are 10 ani. Dacă ne gândim că durata medie de exploatare este de 8 ani, înseamnă că toate autobuzele ATT-ului au durata de exploatare depăşită.
Conducerea societăţii spune că, din veniturile realizate din activitatea de transport în comun, este imposibil să se cumpere autobuze noi. Mai mult, potrivit directorului SC ATT SA, Emil Fabian, sarcina înnoirii parcului auto aparţine Consilului Local, pentru că, spune el, “în orice oraş din ţară autobuzele sunt cumpărate de către Primărie şi nu de către societatea care administrează transportul în comun”.
De cealaltă parte, primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan, spune că este de dorit privatizarea acestui serviciu. “De doi ani căutăm un ofertant, dar n-am găsit încă pe nimeni interesat să investească în aşa ceva”, a precizat Dăneşan. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE