Ameninţare pentru şoferi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Ameninţare pentru şoferi

2973_amenziParc.gifDe la 1 februarie, maşinile parcate în locuri nepermise vor fi blocate şi ridicate. Proprietarii vor plãti taxe suplimentare pentru recuperarea autovehiculelor. Mãsura disciplinarã se pregãteşte chiar dacã oraşul nu are parcãri corespunzãtoare. Primãria promite parcãri supraetajate.
Primãria şi Consiliul Local Târgu Mureş, anunţã şoferii indisciplinaţi sã se pregãteascã de blocarea roţilor. Poliţia Comunitarã a fost împuternicitã sã constate şi sã punã în aplicare sancţiunea de blocare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public, pe teritoriul municipiului. Sunt vizate atât autovehiculele care încalcã normele de staţionare pe drumurile publice, cât şi cele care încalcã alte hotãrâri ale CL. Primãria îi roagã pe cetãţeni sã respecte legislaţia, dar nu-şi va respecta atribuţiile legale dacã va pune în aplicare mãsura înainte de a asigura parcãri corespunzãtoare.

Atenţie, şoferi!

Activitatea de blocare a autovehiculelor parcate neregulamentar va începe, cel mai probabil, de la 1 februarie. Directorul executiv al SC TraciaTradeExim SRL, Andrei Mureşan, a explicat cã nu pot fi enumerate exact strãzile unde mãsura va fi aplicatã, şi cã şoferii riscã sã rãmânã cu maşinile blocate dacã nu respectã legislaţia rutierã sau hotãrârile Consiliului Local, pe orice arterã. Conform regulamentului privind blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public, în zonele unde mãsura se va aplica trebuie amplasate însemne adiţionale. "Maşinile nu vor fi blocate şi ridicate la prima abatere. Este o mãsurã extremã pentru şoferii de rea credinţã. Vor primi mai întâi avertisment, li se va aduce la cunoştinţã cã riscã sã le fie blocatã maşina. Oricum, în perioada urmãtoare vom desfãşura o campanie de informare. În privinţa depozitãrii, nu am primit încã spaţiul de la Primãrie, dar se lucreazã la amenajarea unei suprafeţe şi avem deja încheiat un protocol de colaborare cu Poliţia Comunitarã", ne-a declarat directorul executiv al SC TraciaTradeExim, care, prin asociere cu CL Târgu Mureş formeazã Serviciul Parcãri Publice. Conform hotãrârii CL, taxa specialã de deblocare este în cuantum 30 RON, iar taxa specialã de ridicare şi depozitare este de 100 RON.

Parcãri lipsã

Şoferii din municipiul Târgu Mureş nu beneficiazã de prea multe locuri de parcare. Despre preconizata mãsurã disciplinarã, şeful Poliţiei Rutiere spune cã este beneficã, dar numai dacã vor fi asigurate parcãri corespunzãtoare. "Trebuie sã ne gândim la modul de a rezolva problema parcãrilor. Din punctul meu de vedere parcãrile pe arterele rutiere nu reprezintã o soluţie. E nevoie de parcãri speciale, delimitate şi supravegheate, unde oamenii sã plãteascã o taxã sau sã-şi facã abonament. Din pãcate nu avem aşa ceva", ne-a declarat Vasile Cazan. Primarul Dorin Florea a anunţat la începutul sãptãmânii un proiect privind construirea unor parcãri subterane şi supraetajate, amplasate în cartierele Tudor Vladimirescu şi Dâmbul Pietros, zona centralã şi zona Spitalului Judeţean, cu o capacitate totalã de 800 de locuri.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE