Nouă luni pentru copil Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Nouă luni pentru copil

3021_nou.gif
Expunerea burticii de gravidă a devenit o modă. Divele internaţionale sau de la noi nu mai prididesc să-şi arate burta prin revistele mondene. Ele, cu siguranţă, dau foarte multă importanţă şi foarte mulţi bani pe îngrijirea în timpul sarcinii. Bucuria de a deveni mamă se traduce la fel, indiferent de starea socială a femeii. Sunt multe tinere sau femei care nu-şi pot permite nici alimentaţia, nici produse speciale pentru perioada cât sunt însărcinate. Dar există metode simple şi nu foarte costisitoare pentru ca femeia însărcinată să se îngrijească, asigurând astfel o igienă corespunzătoare fătului.
Pielea trebuie îngrijită în mod deosebit în timpul sarcinii, pentru a uşura îndeplinirea funcţiilor acestui important organ. Băile călduţe, cât mai dese, dar scurte, sunt absolut necesare în timpul sarcinii, deoarece gravida transpiră mult. În ultimele două luni sunt de preferat duşurile călduţe.
Băile prea reci sau prea fierbinţi pot declanşa contracţii uterine. Se recomandă ca săpunul obişnuit să fie înlocuit cu un săpun neiritant, cum este săpunul de bărbierit sau săpunul pentru copii. Masajul cu un prosop aspru după baie activează circulaţia şi măreşte supleţea pielii. Ungerea pielii cu diverse creme este inutilă, adesea chiar periculoasă favorizând apariţia unor infecţii.
Îngrijirea sânilor are drept scop pregătirea acestora în vederea alăptării. Din a doua jumătate a sarcinii sânii se masează zilnic cu un prosop aspru, iar seara regiunea mameleonară se unge cu o cremă cu lanolină. Dacă mameloanele nu sunt bine dezvoltate sau sunt înfundate, ele se masează uşor între degete. Deoarece sânii se dezvoltă mult în timpul sarcinii, este bine să fie susţinuţi într-un sutien nu prea strâmt.
Igiena organelor genitale trebuie să se bucure de un plus de atenţie. În timpul sarcinii are loc, în mod obişnuit, o creştere a secreţiilor vaginale, care, de cele mai multe ori, nu are nici o semnificaţie patologică. Totuşi, prin abundenţa lor, ele pot irita organele genitale. Toaleta externă cu apă călduţă şi săpun, de două-trei ori pe zi şi după fiecare scaun, previne aceste neajunsuri. Spălăturile vaginale sunt strict interzise fără avizul medicului, deoarece pot declanşa contracţii uterine. Persoanele care transpiră mai mult se pot pudra cu talc pe faţa externă a coapselor şi în regiunea din jurul organelor genitale externe, pentru a evita iritaţiile.
Contactul sexual este permis în timpul sarcinii, dar trebuie rărit şi din ce în ce cu mai multe menajamente. În ultimele două luni raporturile sexuale sunt riscante, deoarece pot declanşa naşterea.
Pentru îngrijirea dinţilor gravida se va prezenta periodic la controlul stomatologic, cu scopul de a descoperi şi de a trata, din timp, cariile ivite.
Îmbrăcămintea gravidei, ca să fie igienică, trebuie să se conformeze anumitor norme: să fie comodă, pentru a nu împiedica circulaţia sângelui şi adaptată la anotimp. Rochia sac este cea mai indicată; ea trebuie să se sprijine pe umeri şi să nu fie strânsă cu cordon în talie. Ciorapii vor fi prinşi de o centură abdominală, nu de jartiere, care favorizează apariţia varicelor. Lenjeria de corp va fi schimbată mai des, deoarece transpiraţia este mai abundentă în timpul sarcinii. Femeile care sunt obişnuite să poarte tocuri înalte vor purta tocuri ceva mai joase şi mai groase, pentru a avea mai multă stabilitate în timpul mersului.
Centura de sarcină, special confecţionată, nu este necesară decât din luna a şaptea, când muşchii relaxaţi ai abdomenului nu mai pot susţine uterul cu eficacitate.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE