Dorul Rus luptă în G8 Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Dorul Rus luptă în G8

3022_dorul.gifConsilierul local din Reghin, Dan Dorul Rus s-a gândit, în 2004, când avea 37 de ani şi succes în afaceri, că este timpul să facă ceva şi pentru oraşul său. Înscris pe listele PRM, îşi exercită acum primul mandat de ales local. Până să ajungă şi în administraţie, Rus a lucrat la Metalurgica Reghin, fiind absolvent al Universităţii Tehnice Târgu Mureş, promoţia 1991, iar după un timp a descoperit avantajele afacerilor personale. Este căsătorit şi are doi copii.

Reporter: Reghinul se află într-un proces de schimbare. Câte proiecte aţi reuşit să impuneţi ca şi idei proprii sau ale formaţiunii pe care o reprezentaţi?
D.D.R: Trebuie spus că sunt la primul mandat în cadrul Consiliului Local Reghin. În timpul scurs de la investitură şi până acum am reuşit să atrag fonduri din sponsorizări pentru introducerea apei calde în Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2, cât şi pentru confecţionarea a 250 de seturi de aşternuturi pentru pătuţurile acestei grădiniţe. Grupul celor 8, din care fac parte, a iniţiat proiectul de premiere a sportivilor campioni europeni, care activează în cadrul clubului Marter Karate. A fost preferată însă premierea altor sportivi, care nu au făcut mare lucru până acum. E foarte adevărat că nici Comisia de cultură şi sport nu s-a implicat în acest proiect. La acordarea liniei de credit de 150 de miliarde de lei pentru drumuri, am propus ca aceşti bani să fie folosiţi pentru canalizare şi nu pentru reabilitarea de drumuri. Acum suntem în litigiu cu Primăria din cauza modalităţii de votare, considerată neconstituţională. La Reghin, situaţia e puţin diferită decât în alte oraşe, din cauza orientării politice a consilierilor, aşa că deocamdată nu am reuşit să impunem nici un proiect iniţiat de grupul nostru. Un alt proiect iniţiat de grupul nostru s-a referit la concesionarea pieţelor. Şi aici ne-am confruntat cu un veto, pentru că există interesul de a rămâne aceste pieţe agroalimentare sub directul control al Primăriei Reghin. Dar noi suntem optimişti şi vom mai iniţia proiecte… Până atunci, eu, personal, ca şi membru al Comisiei economice, dar şi colegii mei susţinem proiectele care se dovedesc a fi în interesul oraşului şi al cetăţenilor.
* Rep.: Ţinând cont doar de acest aspect, cum v-aţi descrie activitatea şi cum vă percep oamenii Reghinului?
D.D.R.: Activitatea este una continuă, lăsând la o parte piedicile care ni se pun. Există iniţiative foarte multe, mai ales venite de la executiv. Pe cele mai multe le-am votat după o atentă examinare şi discutare în comisii, iar acolo unde a fost cazul am adus amendamente. În ceea ce priveşte reghinenii, întâlnirile cu ei sunt frecvente, atât pe teren, cât şi la sediul partidului, săptămânal, în timpul programului de audienţe. Şi, de obicei, discuţiile cu reghinenii sunt la obiect pentru că sunt oameni bine informaţi şi documentaţi, care urmăresc şedinţele de Consiliu Local pe postul local de televiziune. Şi tocmai din acest motiv, şedinţele noastre sunt profesioniste, venim cu "lecţiile învăţate". În ceea ce priveşte partidul, în ultima perioadă am observat că percepţia oamenilor s-a schimbat. Am devenit mai credibili şi mai aproape de ei.
* Rep.: Aveţi şi o afacere personală. Când şi cât aveţi timp să vă ocupaţi de ea?
D.D.R.: E destul de greu. Uneori mă mai opresc din câte o activitate şi le fac prin rotaţie. Trebuie să îmi găsesc timp pentru că firma reprezintă sursa mea de venit. Am doi copii, de patru şi, respectiv, 14 ani, iar firma pot spune că este al treilea copil al meu, născut în 2004, care produce ambalaje de carton şi hârtie şi "se numeşte" SC RUPACK SRL Reghin. Nu o pot neglija, dimpotrivă vreau să o consolidez. Poate rămâne o afacere de familie. Am noroc cu soţia care mă înţelege şi nu mă ceartă pentru că sunt mai mult plecat de acasă. Dar sâmbăta şi duminica, am adoptat programul occidental, îmi închid telefoanele. Este timpul alocat nouă, familiei.
* Rep.: Ce hobby-uri aveţi când vă mai permite timpul?
D.D.R.: Ca şi hobby, în ultimul timp, practic sporturile pe terenurile cu instalaţie de nocturnă din Reghin, citesc şi merg la pescuit. Spre deosebire de mulţi alţii, mă delectez citind presa.

A consemnat
Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE