Fãrã explozii la Mureş Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Fãrã explozii la Mureş

Exploziile de la Craiova au adus în prim-plan centralele de cartier şi gradul lor de degradare. Din fericire, mureşenii nu trebuie sã îşi facã griji cã ar putea exista o explozie asemãnãtoare.

Cel puţin asta afirmã reprezentanţii Energomur, care începând cu anul 1998, a început un amplu proiect de înlocuire a ţevilor şi moder-nizare a punctelor termice şi centralelor prezente în cartie-rele mureşene. Astfel din cele 44 de centrale termice, care funcţioneazã în Târgu Mureş, mai mult de jumãtate au fost modernizate, iar celelalte sunt în curs de modernizare.
Au fost construite centrale noi în cartierele: Unirii, Mureşeni şi Libertãţii. Inves-tiţia a fost suportatã din bugetul local.
Pentru 2006, Energomur are un proiect ambiţios prin care doreşte modernizarea a cinci centrale termice din cartierul Tudor Vladimirescu, care deservesc aproximativ 7.200 de apartamente din car-tier. Investiţia se ridicã la cca 650 miliarde ROL. Amor-tizarea investiţiei se va reflecta şi în tarifele practicate de societate, dar creşterea va fi nesemnificativã pentru populaţie. |n momentul de faţã, în Târgu Mureş sunt aproximativ 30.800 de apartamente ra-cordate la reţea. Numãrul lor a scãzut mult faţã de anul 1998, când erau aproximativ 40.000 de mii. Acest lucru se datoreazã debranşãrilor fã-cute de populaţie în ultimii ani. Cea mai nouã centralã din Târgu Mureş este construitã în cartierul Unirii. Valoarea investiţiei se ridicã la 93 de miliarde ROL, fiind suportatã de Consiliul Local. Cazanele şi aparatura, cu care este dotatã centrala sunt de ultimã generaţie şi automatizate pâna la cel mai mic amã-nunt, astfel încât nu este ne-cesarã prezenţa unei persoa-ne care sã supravegheze buna funcţionare a centralei.
Cu toate acestea, locuitorii din cartierul Unirii s-au plâns de preţul crescut la încãlzire. Edith Bota, purtãtor de cu-vânt al Energomur a precizat cã acesta se va regla în timp, majorarea preţului fiind cau-zatã de planul iniţial care pre-vede amortizarea cheltuie-lilor într-un timp scurt. (V.Z.)

"Deşi frigul din ultima sãptãmâna a dat de furcã multor puncte termice din ţarã, care au avut probleme cu presiunea gazului, la noi în oraş nu au existat probleme cu presiunea şi astfel nu am întâmpinat probleme în fur-nizarea energiei termice cãtre consumatorii casnici şi cei economici, care nu au depus nici o plãngere la dispeceratul nostru", a declarat pur-tãtorul de cuvânt al societãţii Ener-gomur, inginer Bota Edith.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE