160 milioane investiţii, pe pierdere Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

160 milioane investiţii, pe pierdere

3226_160-mil.gifContraziceri între oficialii Distrigaz Nord SA sau strategie de piaţă? Directorul general Virgil Metea a declarat că societatea de distribuţie de gaze naturale îşi va continua în acest an programul investiţional.

După ce anul trecut, 97 milioane de euro au fost cheltuite pentru înlocuirile de branşamente şi conducte, dar şi pentru informatizarea societăţii (plan care va fi continuat şi în acest an), în acest an 160 de milioane de euro vor fi alocate schimbării reţelelor uzate, dar şi extinderii reţelelor existente. Virgil Metea a explicat necesitatea acestor investiţii, deoarece 40% din totalul reţelelor aflate în proprietatea Distrigaz Nord sunt uzate fizic. Anunţul făcut de oficialul Distrigaz Nord SA că volumul investiţiilor aproape se vor dubla în acest an la Distrigaz Nord survine pe fondul declaraţiei de acum o lună a lui Achim Saul, adjunctul desemnat de proprietarul companiei, concernul german E.ON Ruhrgas, că compania va încheia anul 2005 pe pierdere. Explicaţia oferită la acea vreme de directorul adjunct al companiei de distribuţie pentru a justifica rezultatul financiar negativ – circa 33 de milioane de euro pierderi – a fost creşterea mai lentă a preţului gazelor naturale distribuite populaţiei în comparaţie cu dinamica costurilor de achiziţie. De asemenea, Achim Saul a declarat la jumătatea lunii ianuarie pentru presa centrală că Distrigaz Nord SA s-ar putea afla în situaţia de a îşi stopa programul investiţional din cauza mai sus amintită. Va fi interesant de urmărit strategia pe care o va adopta acţionarul majoritar, E.ON confruntat în Germania cu acuze de corupţie, prin mituirea presupusă a peste 150 de primari, consilieri şi şefi de firme furnizoare de utilităţi publice pentru a încheia contracte preferenţiale, respectiv cu interzicerea de către Oficiul Concurenţei de a încheia contracte de distribuţie gaze naturale pe termen lung. De asemenea, nu trebuie să uităm că Distrigaz Nord a anunţat un program investiţional inclusiv în modernizarea reţelelor de distribuţie ce urmează a fi derulat pe o perioadă de şapte ani şi nicidecum să încheie întreg programul în acest an, după cum ar rezulta conform calculelor.

La începutul acestui an, conducerea Distrigaz Nord SA a dat startul şi programului de restructurare, care, cel puţin în prima fază nu înseamnă reducere de personal, ci regândirea structurii organizatorice a companiei. Astfel au fost create în jurul dircetorului general şase divizii cu funcţii diferite, şi anume vânzări, finanţe/contabilitate, resurse umane, servicii, departament tehnic, distribuţie. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE