Capitolul lipsă  din raportul preşedintelui (2.) Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Capitolul lipsă din raportul preşedintelui (2.)

3308_interviu.gifOraşul Târgu Mureş va fi gazda unei manifestări interesante la sfârşitul lunii: în perioada 25-26 februarie se va desfăşura la Sala Sporturilor din Târgu Mureş cel mai mare turneu de fotbal feminin din România. Primăria localităţii, prin Clubul City'us, aduce în faţa iubitorilor sportului de la noi cele mai bune echipe din ţară, şi una din străinătate. Citiţi în continuare a doua parte a interviului pe care l-am realizat cu Kiss István,
preşedintele CS City'us şi organizatorul principal al manifestării.

* Rep.: Care a fost ideea care a stat la baza organizării acestui turneu?

K.I.: Dorim să le oferim iubitorilor de sport din Târgu Mureş posibilitatea de a urmări pe viu cele mai bune echipe feminine de fotbal din ţară, şi totodată şi formaţia noastră. Numai aşa ne putem da seama, unde ne aflăm în momentul actual. Este vorba despre un turneu în sală, pe teren mic, datorită în principal condiţiilor meteorologice, caracteristica lunii februarie.

* Rep.: Cine va fi prezentă la această manifestare?

K.I.: Vom avea parte de o participare numeroasă, şi valoroasă în acelaşi timp. Acest turneu va fi cum nu a mai fost vreodată în România. Mulţi dintre iubitorii fotbalului de la noi au văzut meciurile transmise la TV de la turneul la care a participat şi preşedintele federaţiei, domnul Mircea Sandu, manifestare la care am fost prezenţi şi noi cu circa două săptămâni în urmă. Au evoluat în cadrul acestui turneu mulţi dintre componenţii echipei de aur a României, şi în deschidere a avut loc competiţia rezervată echipelor feminine. S-au înscris în total şase echipe, dar trebuie să remarcăm că organizatorul, Smart Bucureşti a participat cu două formaţii. La noi vor fi prezente 12 echipe. Toate şi-au confirmat prezenţa.

* Rep.: Prezentaţi-ni-le!

K.I.: În primul rând trebuie să vorbesc despre grupările care participă în campionatul Diviziei A, şi reprezintă o forţă pe teren mare. (Cum va fi pe teren mic, vom vedea.) În această categorie aş include echipele Clujana Cluj care de 4-5 ani câştigă campionatul şi Cupa României. Urmează apoi Smart Bucureşti, o formaţie aproape la fel de valoroasă care este constant în primii 3 ai clasamentului. Alte echipe: Motor Oradea, Negrea Reşiţa, CSU Târgvoişte, Pandurii Tg. Jiu. În afară de acestea şi-au mai anunţat prezenţa câteva echipe care intenţionează să se înscrie în campionatul românesc din septembrie. Acestea au dat curs invitaţiei noastre şi vor veni la Târgu Mureş. Îi pot aminti aici pe Ripensia Timişoara, pe Dinamo Bucureşti, respectiv o echipă din Iaşi şi una din Satu Mare.
Trebuie să menţionez că federaţia are un plan conform căruia orice echipă care participă în campionatul Diviziei A de fotbal masculin să aibă în mod obligatoriu şi o echipă feminină. Bineînţeles că pe tema acestui proiect vor fi discuţii pentru că nici un patron de club nu poate fi obligat să-şi cheltuie banii după voinţa altora.
Revenind la turneul nostru într-o a treia categorie s-ar încadra formaţia invitată din oraşul Szeged din Ungaria, localitate înfrăţită cu Târgu Mureş, participantă în campionatul de primă ligă din ţara vecină. Prezenţa lor reprezintă pe de o parte o creştere în rang a competiţiei noastre, pe de altă parte reuşim să adăugăm o pagină de succes la cooperarea dintre cele două oraşe. Am lăsat la urmă echipa noastră, City'us Târgu Mureş. Încercăm să obţinem aprecierea tuturor oaspeţilor şi spectatorilor noştri, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi al jocului prestat.

* Rep.: Aprecierea spectatorilor care vor merge la Sala Sporturilor?

K.I.: Da, şi nu numai. Este aproape sigur că sâmbătă, 25 februarie spre amiază un meci de-al nostru va fi transmis de postul Antena 1. De asemenea am purtat discuţii cu Naţional TV şi TV Sport ca unul dintre acestea să înregistreze şi să transmită în cursul săptămânii de după turneu finala manifestării. Îi invit de asemenea şi pe iubitorii sportului din Târgu Mureş să participe pentru că sunt sigur că vor avea ce vedea. Vor avea parte de meciuri pe alocuri mai spectaculoase, decât cele ale bărbaţilor. Fotbalul feminin pare foarte interesant prin faptul că jucătoarele, de multe ori nu reuşesc procedee tehnice minimale, dar de alte ori uimesc prin soluţii care bărbaţilor nu le-ar trece deloc prin cap.

A consemnat D.T.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE