Social
- admin
- 0 comentarii
- 68 Vizualizări
Cataif cu Frişcă
7 ianuarie 2007Ingrediente
4 500 g fidea
4 400 g zahăr
4 400 g apă
4 500 g frişcă
4 1 esenţă de rom
4 zahăr vanilat
Preparare:
Se unge o tavă cu unt (margarină), se aşează fideaua în strat subţire şi se dă la cuptor, la foc potrivit, 10-15 min., până începe să se rumenească uşor.
În acest timp facem siropul: se pune apa cu zahărul la fiert şi după ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceaţă), se dă deoparte, se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.
Se toarnă fierbinte peste fideaua rumenită şi se mai dă la cuptor încă 20 min.
După ce se răceşte vom vedea că fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Întindem frişca bătută cu zahăr după gust.
Se lasă să se răcească 1 oră.
Poftă bună!!
Recomandari
Recent
Popular
Etichete
Lasă un comentariu