Bilanţ al Poliţiei Sighişoara Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Bilanţ al Poliţiei Sighişoara

Numărul infracţiunilor sesizate Poliţiei Sighişoara a crescut în 2006 faţă de anul anterior. Pe de altă parte, a crescut numărul cazurilor soluţionate de oamenii legii. Altă veste bună e că în cursul anului trecut Poliţia Sighişoara nu a avut de-a face cu nici un caz de omor, tentativă de omor sau pruncucidere.
Conform unui bilanţ efectuat de Poliţia muncipală, în primele 11 luni din 2006 au fost sesizate 770 de infracţiuni, cu 81 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2005, fiind soluţionate 426 dintre ele, în creştere cu 75.
Rata criminalităţii la Sighişoara în 2006 a fost de 1194 infracţiuni la 100 de mii de locuitori.
Potrivit comandantului Poliţiei Sighişoara, comisarul Şerban Sânpetrean, în ultimii ani oamenii legii au urmărit cu precădere constatarea şi cercetarea a cât mai multor infracţiuni de natură economică (înşelăciuni, corupţie sau evaziune fiscală) şi prevenirea infracţiunilor de natură judiciară (furturi, omoruri sau violuri).
Din statisticile Poliţiei Sighişoara mai reiese că anul trecut numărul furturilor din locuinţe şi de la societăţi comerciale sau furturile "de" şi "din" autoturisme a fost în scădere faţă de anii anteriori. Pungaşii mărunţi le-au mai dat bătăi de cap poliţiştilor, lucrătorii Biroului de Ordine Publică soluţionând în 2006 152 cazuri de infracţionalitate stradală ("mica criminalitate"), de genul furturilor în stradă, din curţi şi grădini sau furturi de biciclete.
În primele 11 luni din 2006 au mai fost sesizate pe raza de competenţă a Poliţiei Sighişoara trei ucideri din culpă, 19 vătămări corporale şi 24 infracţiuni de altă natură cum sunt lovirile, mărturiile mincinoase sau infracţiunile de fals.
De asemenea s-au semnalat 42 de cazuri de abandon de familie, două infracţiuni de proxenetism şi una de prostituţie, toate fiind soluţionate.
Trebuie precizat că după intrarea în vigoare a noului Cod Rutier a scăzut numărul amenzilor aplicate la regimul circulaţiei. În ce priveşte prioriţăţile pe 2007, comandantul Poliţiei Sighişoara, comisarul Şerban Sânpetrean, ne-a declarat că se doreşte continuarea procesului de reformă instituţională care include atât reforma materială (respectiv asigurarea logisticii) cât şi cea în domeniul comportamentului poliţiştilor în relaţia cu cetăţeanul.
Activitate eficientă, motivaţii mai bune – asta îşi doresc euro-poliţiştii sighişoreni în 2007.

Florentina CĂLUGĂR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE