Bush vrea rezultate de la irakieni Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Bush vrea rezultate de la irakieni

7043_ext_bush.gifPreşedintele George W. Bush va adresa un mesaj important irakienilor, în prezentarea noii strategii, spunându-le că angajamentul american nu este "nelimitat" şi că de data aceasta trebuie să existe rezultate, a informat, miercuri, directorul pentru comunicaţii al Casei Albe, relatează AFP.
"Preşedintele va trasa o nouă direcţie pentru Irak în această seară. O strategie de la care aşteptăm rezultate, mai ales din partea irakienilor", a declarat el, pentru CNN. "Preşedintele va sublinia că angajamentul american nu este nelimitat şi că ei trebuie să-şi schimbe modul de a acţiona în Irak. Suntem aici pentru a ajuta, pentru că este şi în interesul nostru, interesul Statelor Unite, de a câştiga războiul în Irak", a subliniat Dan Bartlett. Bush trebuie să anunţe, miercuri seară, într-un discurs foarte aşteptat, noua strategie pentru Irak, al cărei element esenţial ar urma să fie trimiterea a circa 20.000 de militari suplimentari americani.
Bartlett a precizat că planul preşedintelui este o "iniţiativă irakiană". Opozanţii cred că proiectul de suplimentare a trupelor nu va schimba cu nimic situaţia de pe teren. "Cred că aceste critici se explică prin faptul că, în planurile precedente, irakienii nu au furnizat numărul de militari pe care îl promiseseră. Acesta lucru se va schimba. Vor avea mai mulţi soldaţi pe teren (…). Ei vor fi cei care vor bate la uşi", a precizat el. "Vom fi acolo pentru a asigura un sprijin esenţial", "pentru a ne asigura că au mijloacele necesare pentru a efectua operaţiunile de luptă şi pentru a transmite un mesaj puternic că de data aceasta vrem rezultate", a conchis el. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE