Vor să fie vedete Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Vor să fie vedete

7274_adm.gifCu prilejul aprobării Programului acţiunilor economico-sociale pe anul 2007, consilierii judeţeni au insistat asupra planului de promovare a imaginii Consiliului Judeţean Mureş. Consilierii ar vrea acum ziarişti şi la şedinţele comisiilor de specialitate, deocamdată însă doar când au chef. Sumele alocate pentru protecţia socială reprezintă un handicap în calea dezvoltării altor proiecte, a fost a doua concluzie principală a dezbaterilor. Totuşi, CJ nu are soluţii în acest caz.

Dacă în Programul de Dezvoltare al Judeţului Mureş pentru 2007 – 2013 a fost inclus şi un program de promovare a imaginii Consiliului Judeţean, cu obiectiv principal informarea corectă şi obiectivă a populaţiei referitor la realizările instituţiei, consilierii au ţinut să mai facă propuneri suplimentare.
Activitatea comisiilor, necunoscută
"Legat de programul de promovare a imaginii CJ aş propune ca preşedinţii comisiilor şi secretarii să de dea un comunicat de presă, după fiecare întâlnire, să aducem la cunoştinţa publică ceea ce noi lucrăm în comisie", a declarat consilierul PSD Letiţia Iacob. Liberalul Teodor Giurgea a cerut ca la toate activităţile organizate de instituţiile subordonate CJ, materialele de promovare ale evenimentelor: anunţuri, afişe, bannere etc., să includă sigla şi denumirea CJ Mureş, iar preşedintele CJ, Lokodi Edita Emoke, i-a cerut secretarului general al CJ, Ioan Togănel, să trimită o circulară tuturor instituţiilor pentru ca ele să respecte în 2007 această regulă. Akos Mora, consilier PNL, a oferit sprijinul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) pentru promovarea imaginii CJ. El i-a informat pe colegi că pentru 2007 ATOP a pregătit proiecte de prevenire a criminalităţii, în colaborare cu poliţia locală, prilej cu care vor fi desfăşurate campanii de promovare prin fluturaşi, spoturi radio şi TV.

Lădariu şi ciocan şi nicovală
Consilier PSD şi redactor şef al unui cotidian din judeţ, Lazăr Lădariu, a anunţat că este gata să acopere cu reporteri toate şedinţele comisiilor pentru promovarea imaginii CJ. "Aş propune preşedinţilor de comisie să invite ziarişti unde este cazul, eu promit că voi asigura numărul de redactori care este cazul", a susţinut Lădariu. "Este o propunere, urmează să vă gândiţi d-lor consilieri asupra modului în care să comunicaţi cu presa. Nu cred că trebuie să ne decidem acum", a răspuns preşedintele CJ, Lokodi Edita Emoke. Aceasta i-a mai informat pe consilieri că în bugetul instituţiei a fost stabilită o sumă pentru promovare. "Există publicaţii selectate pe baza unei licitaţii deschise unde vom publica inclusiv munca comisiilor", a mai declarat Lokodi.

"Trebuie neapărat promovată imaginea CJ. E nevoie de un birou de presă, care să informeze obiectiv şi pe înţelesul tututor", Maria Diaconescu, consilier PRM

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de joi, 25 ianuarie, "Programul acţiunilor economico-sociale pe anul 2007". În viziunea CJ, judeţul are cinci priorităţi de dezvoltare: dezvoltarea infrastructurii locale şi judeţene, sprijinirea afacerilor, dezvoltarea turismului şi dezvoltarea durabilă a localităţilor. De asemenea, CJ a mai pregătit şi un plan pentru creşterea ocupării forţei de muncă, dezvoltarea resurselor umane şi a serviciilor sociale, dar şi proiecte de colaborări externe, pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu structuri similare din alte state. "E un document de lucru efectiv, aici sunt toate proiectele concrete care se vor derula. Fiecare cetăţean ne poate urmări activitatea concretă nu numai declarativă", a declarat vicepreşedintele CJ Petru Frătean, despre acest program. "Şi eu apreciez acest program. Am lăsat posibilitatea unor instituţii să-l mai completeze, mai ales în domeniul culturii, dacă vor obţine sponsorizări acele acţiuni vor putea fi derulate", a subliniat şi vicepreşedintele CJ Emil Groza.

"Trebuie găsită o soluţie pentru presiunea extraordinară a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe bugetul CJ. Având în vedere că ne consumăm aproape 50% din buget în această direcţie, suntem în contradicţie când spunem că prioritatea numărul unu este infrastructura", Akos Mora, aconsilier PNL, preşedinte ATOP

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE