Şedinţă de Comandament Antiepizootic Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Şedinţă de Comandament Antiepizootic

Comandamentul Local Antiepizootic s-a întrunit pe 15 februarie în şedinţă, la sediul Primăriei Sighişoara, ca urmare a Radiogramei Ministerului Administraţiei şi Internelor privind necesitatea instituirii în România a măsurilor prin care să poată fi păstrată indemnitatea teritorială, având în vedere evoluţia gripei aviare în ţările învecinate.
În scopul prevenirii reapariţiei virusului gripei aviare în zona noastră membrii Comandamentului Local Antiepizootic au stabilit o serie de măsuri obligatorii pentru populaţie şi agenţii economici.
Astfel s-a decis menţinerea păsărilor în spaţii închise (adăposturi sau alte spaţii bine delimitate), interzicerea accesului raţelor şi a gâştelor la luciu de apă pentru a limita pe cât posibil contactul direct al acestora cu păsările sălbatice sau contactul cu alte păsări existente în gospodăriile învecinate şi interzicerea circulaţiei păsărilor şi vânzarea acestora în pieţe şi târguri.
Nu în ultimul rând cetăţenii sunt obligaţi să declare şi să înregistreze la Primărie toate păsările şi animalele din gospodărie, acestea urmând a fi supravegheate prin examene clinice, anatomo-patologice şi de laborator.
Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă între 200- 1.000 lei noi, a anunţat reprezentanta Biroului de Presă al Primăriei Sighişoara. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE