Premieră Electroserv Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

Premieră Electroserv

Compania Electroserv Târnăveni a pus în funcţiune o instalaţie modernă de producere a biodieselului, conform cu normele europene EN 14214 şi ASTM. Noua "fabrică" de biodisel este o premieră pentru municipiul Târnăveni. Prin lansarea noului produs, firma va asigura noi locuri de muncă pentru oraş, iar pentru agricultorii care doresc să cultive materia primă necesară fabricării acestui combustibil, firma vine cu ajutor, oferind condiţii avantajoase precum şi achiziţionarea integrală indiferent de cantitate a recoltei de floarea soarelui, soia sau rapiţă.

Materia primă
Combustibilul se obţine din resurse regenerabile – uleiuri vegetale, floarea soarelui, soia, rapiţă. Acest combustibil reduce emisia de dioxid de carbon în atmosfera cu 80 la sută şi emisia de dioxid de sulf cu 100 la sută faţă de motorină. Instalaţia este bine venită în condiţiile în care, de la data de 1 iunie, la pompe, va exista un procent de 2 la sută biodisel, în amestec cu cel tradiţional.
Practic biodiselul poate fi utilizat de către orice autovehicul fără a avea nevoie de modificări la motorizare. În comparaţie cu motorina tradiţională, preţul este redus, iar noxele toxice produse sunt mult mai puţine, nu conţine sulf, permiţând folosirea de catalizatori şi nu afectează consumul de combustibil sau turaţia motorului.
Biodieselul poate fi utilizat fără nicio problemă atât vara cât şi iarna. Este mai puţin inflamabil ceea ce constituie avantaje la stocare şi transport, punctul de aprindere al biodieselului fiind de 150 grade faţă de 70 grade la motorina diesel.
Instalaţia de producţie biodiesel poate transforma o varietate de grăsimi vegetale şi animale în biodiesel. Cei mai buni parametri ai combustibilului se obţin din uleiul de rapiţă, soia, floarea soarelui, jatropa, palmier sau susan.

Producerea biodieselului are mai multe avantaje tehnologice, dintre care eficienţa energetică ridicată, utilizarea celor mai revoluţionare şi noi soluţii tehnice precum şi construcţia modulară. Prin folosirea în paralel a mai multor module, capacitatea de producţie poate creşte de la 10 000 l / zi la 20 000, 30 000 l / zi , etc sau se pot folosi reactoare cu o capacitate mai mare de 1600 l / h.
(S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE