Partia Primariei, un pericol pentru oameni si buget Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Partia Primariei, un pericol pentru oameni si buget

10945_partieeee.gifPartia pentru sanius de la Platoul Cornesti este inchisa si reprezinta un pericol pentru oricine care nu se poate abtine s-o testeze. Instalatiile care au costat aprox. 4 miliarde ROL stau nepazite. Explicatiile si scuzele oficiale le puteti citi mai jos. Pozele sunt elocvente pentru bataia de joc adresata cetatenilor si pentru indolenta administratiei.
Inca din decembrie 2007 primarul Dorin Florea s-a laudat cu inca o asa zisa reusita. El a prezentat televiziunilor locale o partie minune, care in realitate e inutilizabila. La Platoul Cornesti trebuia sa existe o partie speciala pentru colaci gonflabili, cu un culoar 300 m, schi lift, tun de zapada so instalatie de iluminare nocturna. Ba mai mult si schiorii ar fi trebuit sa se poata destinde acolo: "Instalatia care o avem precum s instalatia de lift, va avea posibilitatea sa se lungeasca sau sa satisfaca si alte partii. (!?) Deci anul viitor pentru cei mai mici care vor invata schiul, va fi o parte pentru cei care vor invata schiul, deci pentru copilasi, iar pentru iubitorii de sanii si de aceste noi jucarele de zapada (!?) vor avea posiblitatea unei partii serioase", este declaratia anagramata a edilului sef, difuzata de posturile locale de TV. Cei care veneau cu sania de acasa era programat sa plateasca un leu pentru patru ture de sanius, pretul pentru folosirea sistemului de snowtubbing fiind stabilit la 5 lei, pentru patru tractari, iar pista trebuia sa fie deschisa in fiecare zi intre 9 si 20.
Realitatea, alta
Motivul oficial al administratorilor locatiei pentru dezastru este temperatura ridicata din ultima perioada si evident lipsa zapezii. Directorul Administratiei Cetatii, Mircea Moldovan, a sustinut ieri ca partia de pe Platou nu a fost inca deschisa oficial publicului larg, fiind doar prezentata presei in urma cu cateva saptamani. El a spus ca perioada de proba a ramas neincheiata din cauza imbolnavirii si internarii in spital a persoanei responsabile de acest proiect. "Nu am deschis oficial partia pentru targumureseni pentru ca mai facem probe. Asteptam sa vina si frigul pentru a putea deschide", a declarat Moldovan. "Putem intra in functiune abia cand va ninge. Tunul de zapada poate functiona la temperaturi de sub -4 grade C", a completat Moldovan. Un aspect deosebit de periculos este prezenta ghetii pe partie, fapt ce a dus la o serie de incidente si accidente. "Desi sunt puse pancarde cu accesul interzis si pericol de accidente mai vin tineri care se dau pe partie. Recunosc ca au fost accidente dupa prezentarea oficiala dar nu ne asumam responsabilitatea avand in vedere ca am pus afise cu "Partie inchisa", a marturisit angajatul Primariei Targu Mures. In schimb directorul s-a laudat cu prezenta unui paznic pe partie care sa nu permita folosirea ei pana la deschidere. "Avem o persoana care supravegheaza obiectivul. Din pacate anumite persoane nu respecta acest lucru si folosesc partia", a mai zis Moldovan.
Lui Pascan nu-i e
frica de hoti
Directorul executiv al Primariei Targu Mures, Marius Pascan, nu se simte amenintat de lipsa oricaror masuri de protectie pentru o investitie de 115 mii euro. El considera ca lipsa unei protectii reale pentru echipamentul cumparat din bani publici nu reprezinta o problema esentiala a Primariei. "Eu stiu ca exista un paznic si gard de protectie la partie. Poate ca nu l-ati vazut ieri pe acolo. Nu consider necesar sa punem Politia Comunitara sa o pazeasca de cei care o folosesc fara acordul Primariei. Noi am pus placute de avertizare si am respectat toate conditiile normale", a declarat Pascan. Si directorul executiv al Primariei Targu Mures a afirmat ca lipsa temperaturilor corespunzatoare a dus la nefolosirea partiei. "In momentul in care va ninge sau temperaturile vor cobori sub -4 grade C vom putea da partia spre folosinta targumuresenilor. In acel moment se va deschide oficial pentru ca in decembrie am prezentat-o doar presei", a completat Pascan.

Ionel ALBU
Ionut OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE