Ajutoare din cauza scumpirii gazului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Ajutoare din cauza scumpirii gazului

11116_gacz.gifGuvernul a decis joi acordarea de ajutoare suplimentare persoanelor cu venituri reduse, pentru a acoperi costurile determinate de cresterea pretului la gazele naturale, a anuntat astazi ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian
"Vor beneficia de sprijin financiar suplimentar familiile si persoanele care obtin, pe membru de familie, venituri de pâna la 6.150.000 lei vechi (615 lei noi), astfel încât cresterea la pretul gazelor naturale sa fie integral acoperita", a afirmat ministrul Vosganian.
De sprijin suplimentar vor beneficia aproximativ 850.000 de familii si persoane singure cu venituri mai mici de 615 lei pe membru de familie. Ministrul Economiei si Finantelor a aratat ca Guvernul a utilizat pârghiile pe care le-a avut la dispozitie pentru a compensa cresterea preturilor, în conditiile în care responsabilitatea exclusiva a fixarii pretului la gaze revine Autoritatii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei. Ministrul Economiei si Finantelor a precizat ca firmele vor acorda o parte din profitul rezultat în urma comercializarii gazului din productia interna în Fondul Social, din care vor fi acordare compensatii persoanelor cu venituri modeste care utilizeaza gaze naturale pentru încalzirea locuintei. Pentru acest an, suma totala alocata va fi de peste 200 milioane de lei, a estimat ministrul Economiei si Finantelor, raspunzând unei întrebari. Fondul se va constitui sub forma unei sponsorizari de la agentii economici mentionati catre institutiile publice, în baza legii sponsorizarii nr. 32/1994. Din acest fond vor fi alocate ajutoare suplimentare familiilor si persoanele cu venituri reduse, care se va adauga ajutorului pe care îl primesc acum. "Vreau sa subliniez acest gest de responsabilitate sociala pe care îl fac ROMGAZ si PETROM", a afirmat ministrul Vosganian. Sprijinul suplimentar care urmeaza sa fie acordat va fi cuprins între 100 de lei si 10 lei, în functie de venitul obtinut pe fiecare membru de familie. Ajutoarele suplimentare vor fi acordate în lunile februarie-martie si noiembrie-decembrie 2008. Ministrul Vosganian a aratat ca familia sau persoana care primea un ajutor în suma de 233 RON (2.330.000 lei vechi) pentru un venit pe membru de familie mai mic de 155 RON, va primi acum cu 100 lei mai mult. Un alt exemplu: familia sau persoana care primea pâna acum un ajutor de 144 lei noi, în conditiile în care obtine un venit pe membru de familie de pana la 210 lei, va primi acum în plus 70 de lei. Pentru acordarea acestor ajutoare suplimentare, va fi utilizat acelasi mecanism folosit în prezent de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru acordarea ajutoarelor pentru încalzire. Persoanele îndreptatile vor primi aceste ajutoare pe baza documentelor justificative deja existente, ci nu pe baza de noi cereri. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE