Ulciorul nu merge de multe ori la apa! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Ulciorul nu merge de multe ori la apa!

alex_poza_noua_40.jpgRespectând o frumoasa traditie, pompierii mureseni si-au prezentat, ca la fiecare început de an, bilantul anului precedent. Dincolo de cifre si statistici generoase, documentul contine si o serie de aspecte care ar trebui sa ne puna serios pe gânduri. Primul dintre acestea si poate cel mai important este vechimea masinilor aflate în dotarea celor care intervin în caz de incendiu sau alte tragedii. Astfel, conform datelor din raport, vârsta medie a unei autospeciale este de 20 de ani, ceea ce nu poate decât sa ne îngrijoreze. Degeaba pompierii sunt excelenti pregatiti daca în drum spre locul interventiei abia se târasc pe drumuri cu masina, riscând sa ajunga cu întârziere, în conditiile în care se stie ca fiecare secunda irosita valoreaza de multe ori cât o viata de om.
De asemenea, un alt aspect deloc de neglijat este lipsa tot mai acuta a pieselor de schimb ca urmare a încetarii fabricatiei unor tipuri de autovehicule din dotare. Ceea ce înseamna ca în cazul aparitiei unor defectiuni de ordin tehnic la masinile din dotare, pompierii sunt pusi în ipostaza deloc de invidiat de a se transforma în… magicieni pentru a rezolva problema.
Dar cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, nu ne puteam astepta la lucruri bune în ritmul actual de îmbatrânire al parcului auto. În foarte multe tari meseria celor care lupta cu flacarile este foarte bine vazuta de catre comunitate, pentru orice barbat (si chiar femeie) fiind o adevarata onoare sa îmbrace uniforma de pompier. Oare noi de ce nu putem sa le oferim mai mult respect acestor îngeri pazitori care vegheaza asupra sigurantei cetateanului?!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE