Americanii încânta melomanii din Sighisoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Americanii încânta melomanii din Sighisoara

p_5_3_04.jpgCorul Chambers Singers alcatuit din 23 de tineri americani studenti ai Eastern Nazarene College din Boston a sustinut ieri la Biserica Manastirii din Sighisoara un concert extraordinar de muzica crestina – clasica, gospel spiritual si contemporana. Studentii americani poposesc la Sighisoara patru zile, timp în care membrii corului vor fi antrenati în diverse activitati, vor merge în scoli si licee din oras unde, în cadrul orelor de limba engleza, vor prezenta istoria si vor explica valoarea spirituala a genului de muzica pe care-l cânta, vor vizita programele sociale ale Fundatiei Veritas si vor prezenta un concert la Biserica Nazarineanului din tigmandru.
Pe parcursul lunii ianuarie, corul întreprinde un turneu international în Bulgaria, România, Ungaria, Austria si Elvetia. „Chamber Singers” este la a doua vizita în România, primul turneu având loc în anul 1999, când a cântat pe scena Filarmonicii Nationale din Bucuresti, fiind acompaniat de orchesta „George Enescu” si pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu. Corul activeaza pe lânga Easten Nazarene College din Boston, unde Dorothy Tarrant, directorul Fundatiei Veritas a fost profesor timp de 20 de ani, înainte de a se stabili în România. Este si motivul pentru care Fundatia Veritas e, si de aceasta data, gazda si sponsorul evenimentului. Corul are o bogata experienta în organizarea unor turnee internationale, de-a lungul activitatii concertistice cântând pe scene din Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania, Austria, Elvetia, Cehia, Mexic, Guatemala, Costa Rica etc. Dirijorul corului „Chamber Singers”, Dr. Timothy Shetler, are o extraordinara activitate concertistica si didactica. Profeseaza la Eastern Nazarene College din 1975, timp în care a sustinut peste 1.450 de concerte corale si a imprimat 14 CD-uri. si-a luat doctoratul în stiinte muzicale si dirijorat coral la “New England Conservatory” si masteratul în dirijorat la Universitatea din statul Pennsylvania, SUA.
Municipiul Sighisoara a fost o destinatie foarte speciala pentru „Chamber Singers”, dupa cum spune Timothy Shetler. Acesta a explicat ca acest turneu are în primul rând un scop educational pentru tinerii americani care îsi îmbogatesc astfel experienta de viata. La sfârsitul turneului acestia vor trebui sa prezinte o lucrare scrisa de minim zece pagini în care sa prezinte experienta si lucrurile noi pe care le-au învatat de-a lungul calatoriei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE