Kelemen si Florea vizuni diferite la raportului Comisiei lui Basescu Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Kelemen si Florea vizuni diferite la raportului Comisiei lui Basescu

p_3_2_31.jpgTraian Basescu a prezentat ieri Raportul Comisie Prezidentiale de Analiza a Regimului Politic si Constitutional din România. Acest document identifica limitele politice si constitutionale ale regimului de guvernare si sugereaza cadrul dezbaterii privind revizuirea Constitutiei si reorganizarea institutionala a statului.
Principalele modificari dorite de Traian Basescu, potrivit declaratiilor facute cu ocazia prezentarii raportului sunt: instituirea unui regim semiprezidential, parlamentul unicameral, limitarea drastica a OUG, reorganizarea administrativa, imunitatea parlamentara.
Liderii locali ai principalelor partide politicie au pareri diferite despre oportunitatea revizurii Constitutiei si despre modificarile sugerate de Presedinte. Kelleme Atilla, presedinte al UDMR Mures nu considera ca este momentul oportun pentru o asemenea discutie: „pentru a modifica Constitutia trebuie sa fim într-o perioada de liniste. Nu e momentul acum când la nivel mondial e o perioada de criza”, ne-a declarat Kellemen. De cealalta parte, Dorin Florea este considera necesara revizuirea, „Sigur ca sunt de acord. S-a demonstrat ca, aceasta Constitutie a fost un lucru facut pe picior, superficial si lipsita de perspectiva. Constitutia trebuie sa fie pe întelesul românilor”, a precizat Florea.
Nici în ceea ce priveste modificarile sugerate nu exista un acord.
Pe de o parte Dorin Florea considera ca românii doresc un presedinte ferm, „Românii vor un presedinte puternic. Constitutia trebuie modificata dupa cum doreste poporul în anul 2009 cu un Presedinte ferm si un parlament asezat. Personal cred ca România ar avea nevoie de un Parlament unicameral în care lucrurile sa fie foarte clare si precise. Este vorba de o Constitutie care sa prevada ca aceste institutii sa functioneze.” De cealalta parte, Kellemen considera ca, tinând cont de diversitate, modificarile sugerate nu sunt oportune, „Noi am spus de multe ori, UDMR nu crede ca trebuie sa mergem spre o tara cu regim semi-prezidential. Nu cred ca ar corespunde pentru ca e o tara variata din multe puncte de vedere”, ne-a declarat acesta, „pentru o tara cu 22 de milioane de oameni cred ca e nevoie de un Parlament bicamiral” , a continuat Kelemen.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE