O disciplina pe cale de disparitie Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

O disciplina pe cale de disparitie

p_9_1_26.jpgStadionul Municipal din Targu- Mures gazduia intr-o perioada cu regularitate concursuri atletice de mare interes national. Incercam sa aflam daca acestea au incetat din cauza starii stadionului, sau a sportului muresean in general, de la profesorul Szabo Ferenc. El a fost atlet legitimat din anul 1960. In prezent este antrenorul saritorilor cu prajina, singura disciplina cu rezultate notabile, dominata de multi ani de mureseni.
Reporter: Domnule Szabo, sunteti un vechi unul dintre veteranii atletismului muresean. Care sunt perspectivele in prezent?
Sz.F.: Am fost sportiv legitimat la Muresul. Am ramas aici din patriotism local. Am catedra la Liceul cu Program Sportiv, aceiasi sportivi, activeaza si in cadrul CS Muresul, cu dubla legitimare, care expira in luna mai. Eu aici am jumatate de norma, nu o fac pentru putinii bani, ci pentru pasiunea mea. Noi ne antrenam si la minus 10-20 de grade afara. Fara sa se investeasca nimic, ni se cer rezultate. Pentru conditiile pe care le avem, rezultatele sunt doar rodul “nebuniei” noastre.
Rep.: Puteti sa amintiti si aceste rezultate?
Sz.F.: Eu ma ocup doar de saritura cu prajina. Anul trecut am obtinut trei titluri nationale, prin Gombar Monika si Augustin Marian, atat la seniori, cat si la juniori. Mai avem si locurile doi obtinute de Imre Andreea si junioara Diana Lazar. La Campionatele Balcanice Marian a obtinut argintul, Monika, bronzul. Ea domina de cinci ani saritura cu prajina in Romania. Acum este profesoara, alaturi de Imre Monika. De-a lungul anilor, din 1996 de cand antrenez, avem in palmares 231 de medalii nationale, varful fiind in 2001, cu 35 si 2006 cu 31 de medalii. Langa mine se mai afla Cristian Graur, care este primul nostru campion national la aceasta proba, in anul 1994.
Rep.: Aveti copii care se prezinta la selectie?
Sz.F.: Din pacate, daca in anii 92-93 aveam peste 150 de sportivi, acum nu sunt atatia in tot judetul. Sunt si lucruri care justifica acest fenomen, prin ce le oferim. Avem totusi promisiuni ca vom primi mai mult sprijin. Clubul Muresul ne-a promis acest lucru, constructia noii sali ar fi insa hotaratoare pentru evolutia noastra. Nu am mai avea lunga pauza iarna, cand vremea ne limiteaza pregatirea.
Rep.: Care ar mai fi problemele cu care va confruntati?
Sz.F.: Procurarea prajinilor si chiar transportul acestora reprezinta o problema. Fiecare sportiv trebuie sa aiba prajinile personale, in functie de statura sa. Acestea nu sunt ieftine, juniorii cresc in inaltime.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE