Poker electoral în UDMR Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Poker electoral în UDMR

p_3_cap_07.jpg
Curtea de Apel a decis: contestatia lui Benedek Imre acceptata. UDMR Mures va primi mandatul de parlamentar solicitat în instanta de doctorul Benedek. Întrucât acesta a fost exclus din UDMR, locul de deputat ar putea fi acordat unuia din perdantii Uniunii la alegerile din noiembrie 2008. Proaspat exclus din Uniune, Benedek Imre a evitat sa precizeze daca va revendica sau nu mandatul. Brassai Zombor, Szasz Izolda, Makkai Gergely si Eros Csaba asteapta decizia finala. Uns deputat, Koto Josef nu se lasa mazilit si a atacat în recurs hotarârea Curtii de Apel. Cine va fi al patrulea deputat UDMR de Mures?

Benedek castigator in fata BEC, dar invins de raceala
„Am o veste buna: la Bucuresti s-a decis ca Biroul Electoral Central, a carui decizie privind repartizarea mandatelor de deputat la nivel national am atacat-o în justitie, este obligat, conform legii electorale si repartizarii algoritmice, sa acorde înca un mandat UDMR pentru Camera Deputatilor în Judetul Mures. Astfel, simt ca lupta noastra împotriva BEC a avut sens, chiar si în conditiile în care pe parcursul ultimelor saptamani am fost de repetate ori acuzat pe nedrept si am fost ponegrit, în special de catre unii conducatori care ar fi fost obligati sa  fie alaturi de mine, daca nu conform disciplinei de partid macar conform cinstei omenesti”, se arata într-o scrisoare deschisa remisa redactiei de catre Benedek Imre. Contactat telefonic, Benedek Imre s-a scuzat ca nu poate vorbi prea mult, fiind tinut la pat de o raceala puternica, evitând sa precizeze daca va revendica sau nu mandatul de parlamentar atribuit UDMR Mures. „Îmi pare rau, dar momentan nu pot vorbi deoarece sunt bolnav si am temperatura mare, voi face declaratii dupa ce îmi revin, sper ca la sfârsitul saptamânii”, a declarat Benedek Imre.
Fostul sau coleg de partid, senatorul Frunda Gyorgy, sustine ca entuziasmul doctorului Benedek este exagerat, dând de înteles ca interpretarea juridica a deciziei Curtii de Apel ar trebui sa fie alta. „Domnul Benedek da o interpretare absolut gresita din punct de vedere juridic. Prin actiunea pe care a înaintat-o Benedek a cerut doua lucruri. În primul rând anularea mandatului domnului Koto si în al doilea rând ca locul acestuia sa fie atribuit lui. Curtea de Apel a admis doar în parte cererea sa, constatând ca locul nu este pentru UDMR în circumscriptia din strainatate si ca BEC va decide cui îi va reveni. Strict juridic, însa, mandatul lui Koto nu poate fi retras. În primul rând, hotarârea Curtii de Apel s-a dat dupa ce Koto a depus juramântul si mandatul sau a fost validat. În al doilea rând, BEC a fost dizolvat în 48 de ore de la terminarea procedurilor si nu în ultmimul rând, hotarârea a fost atacata din câte stiu eu cu recurs. Dupa ce un deputat este validat locul lui nu mai poate fi luat de nici o instanta potrivit legislatiei noastre”, a declarat Gyorgy Frunda, avocat de profesie.

Intrati în cartile redistribuirii datorita excluderii din Uniune a lui Benedek Imre, cei patru perdanti ai UDMR la alegerile din noiembrie au primit vestea rezervati. „Nu stiu ce sa comentez. Parerea mea este ca din moment ce nu mai exista BEC nu are cine sa atribuie un mandat în judetul Mures. Oricum, nu e de competenta mea sa va raspund. Koto a depus juramântul si cred ca va ramâne deputat, nu stiu cine îi poate lua mandatul”, a comentat Brassai Zombor, candidat UDMR în Colegiul nr. 4.
La fel de evaziv a raspuns si Szasz Izolda, candidata din partea Uniunii în Colegiul nr. 6. „Deocamdata nu pot comenta nimic. Urmeaza probabil procedura interna a partidului care sa desemneze locul. Sunt în tema cu demersul domnului Benedek dar nu sunt în masura sa comentez asa ceva, mai ales ca nu am vazut decizia Curtii de Apel”, a precizat Szasz Izolda. Aflat în delegatie, Eros Csaba, candidat în Colegiul nr. 8 s-a aratat extrem de surprins, motivând ca nu e la curent cu stirile din cauza deplasarii în interes de serviciu. „M-ati luat prin surprindere. Nu pot face nici o declaratie acum. Vom analiza cui acordam locul la momentul respectiv”, a declarat Eros Csaba.
La polul opus al starii de spirit s-a aflat Makkai Gergely, candidat în Colegiul nr. 7, care s-a aratat dispus sa preia mandatul în câteva minute. „Am facut un rezultat remarcabil la alegerile din noiembrie daca tinem cont ca am candidat într-o zona unde populatia maghiara este de 12% si am obtinut 14%. Ce sa spun? Daca ma cheama în Parlament în cinci minute ma si duc deoarece am un program gata facut, as merge acolo sa lucrez pentru mediu si oameni”, a precizat Makkai Gergely.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE