Prajitura cu branza si stafide Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Prajitura cu branza si stafide

Ingrediente:
275g zahăr, 50g unt, 50g făină cu agent de dospire, 1/2 linguriţă praf de copt, 5 oua mari, 450g brânză de vaci scursă, 40g coajă rasă de la o lămâie, 3 linguri zeamă de lămâie, 150ml smântână, 75 g stafide, o lingură zahăr pudră. Pentru ornat: coacăze sau afine şi frunze de mentă.
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul 10 minute. Ungeţi cu ulei o formă pentru blat de tort şi tapetaţi-o cu hârtie. Frecaţi untul cu 50g zahăr, apoi încorporaţi făina, un ou şi praful de copt stins cu picături de zeamă de lămâie. Amestecaţi bine şi puneţi compoziţia în formă de copt. Separaţi gălbenuşurile şi albuşurile celor 4 ouă rămase. Cu ajutorul mixerului amestecaţi brânza pâna obţineţi o cremă fină, adăugând treptat gălbenuşurile şi zahărul, apoi făina rămasă, coaja rasă şi zeama de lămâie, încorporaţi smântâna şi stafidele. Bateţi albuşurile spuma tare apoi adăugaţi-le în compoziţia de brânză pe care o veţi turna apoi în formă de copt, peste aluat, băgaţi-o la cuptor circa o oră. Când este gata, opriţi focul şi lăsaţi prăjitura să se răcească în cuptor 2-3 ore. Când este complet rece, scoateţi prajitura din forma în care s-a copt, pudraţi-o cu zahăr, ornaţi-o cu boabe de coacaze sau afine şi cu frunze de mentă şi serviţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE