Bani putini pentru Spitalul Regional de Urgenta Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Bani putini pentru Spitalul Regional de Urgenta

p_5_1_36.jpgViitorul sistemului sanitar in judetul Mures a fost dezbatut sambata in cadrul unei mese rotunde, unde, responsabilii sanitari si politicienii au ajuns la concluzia ca este necesar sa se reia demersurile pentru finantarea de catre Ministerul Sanatatii a vitorului Spital Regional de Urgenta.  

La intalnire au participat reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie Mures, ai Spitalului Judetean de Urgenta, Casei de Asigurari de Sanatate, organizatii non-guvernamentale sau de aparare a intereselor celor care lucreaza in sanatate, politicieni,  precum si membri ai Consiliului Judetean si ai Consiliului Local Targu Mures. “Toti cei prezenti au fost de acord ca trebuie facuta o strategie pe lunga durata, realizata de catre specialisti pe problema dezvoltarii sistemului sanitar si a serviciilor sanitare din judetul Mures, precum si continuarea modernizarii spitalelor, asigurarea serviciilor bolnavilor la toate standardele europene”, a declarat  Lokodi Edita, presedinta CJ Mures.

Banii alocati de minister pentru noul spital, insuficienti
“Avem nevoie de un spital regional, lucru de care toata lumea a fost de acord si, ne vom lupta pentru constituirea acestuia. Deja avem un studiu de prefezabilitate si unul de fezabilitate, urmand ca urmatorul pas sa fie licitarea proiectarii si executiei acestuia. Motivul opririi acestui demers a fost faptul ca banii alocati din partea ministerului s-au considerat a fi insuficienti fata de ofertele facute de firmele care s-au prezentat la licitatie”, a mai spus presedinta CJ. Aceasta a subliniat ca impreuna cu o echipa de specialisti formata din doctori si reprezentanti ai CJ se va merge la Bucuresti pentru reluarea discutiilor, deoarece judetul Mures isi doreste sa-si pastreze brandul de “Judet al Sanatatii.“
“Suntem singurul judet care are acest sistem atat de dezvoltat in Regiunea 7 Centru si ne vom lupta sa intram printre primele judete care sa fim finantati in acest an in cadrul investitiilor sanitare, daca nu in prima faza, in a doua cu certitudine. Nici un participant la aceasta masa rotunda nu a considerat ca terenul nu e bine amplasat, ci din contra, toata lumea a considerat ca e locul ideal unde sa se concentreze toate serviciile medicale. Terenul este proprietatea CJ, intabulat si prin hotarare de CJ este dat in administrare Ministerului Sanatatii", a declarat Lokodi Edita.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE