Avocati indisciplinati în cazul permiselor din Arges Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 97 Vizualizări

Avocati indisciplinati în cazul permiselor din Arges

Magistratul Mihaela Cretu de la Curtea de Apel Târgu-Mures, care judeca dosarul filierei de eliberare frauduloasa a permiselor de conducere auto din Arges va cere lamuriri Uniunii Nationale a Barourilor din România, cu privire la conduita avocatilor în sala de judecata. Judecatorul si-a manifestat astfel nemultumirea, la termenul de luni, fata de avocatii care au parasit sala de judecata fara încuviintarea instantei, chiar în timpul audierii unui martor.
Întrucât nu este prima oara când se întâmpla asa ceva, Mihaela Cretu a spus ca va trimite o adresa atât Baroului Mures, cât si Uniunii Barourilor din România prin care va solicita sa i se comunice daca exista vreo dispozitie interna sau europeana care sa permita aparatorilor alesi sa paraseasca sala de judecata fara a avea acceptul instantei, chiar în timpul audierii inculpatilor si a martorilor, asa cum se petrece la Târgu-Mures. Aceasta va preciza în adresa ca atitudinea manifestata de unii avocati în procesul filierei de eliberare frauduloasa a permiselor de conducere auto la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Arges contravine deontologiei profesionale si încalca exercitarea dreptului la aparare.
Audierile martorilor în dosarul permiselor din Arges, care are 28 de inculpati, vor continua marti, de la ora 9.00, când va comparea în fata instantei un martor cheie, Galiceanu Florian Dragos, care a fost urmarit inclusiv prin Interpol. Potrivit rechizitoriului din dosarul de pe rolul Curtii de Apel Târgu-Mures, întocmit de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti, în perioada 2006 – iunie 2008, pe raza judetului Arges un grup infractional organizat pe lânga SPCRPCIV Arges a actionat pentru facilitarea obtinerii în mod fraudulos a permiselor de conducere pentru numeroase persoane. (Agerpres)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE