Vrei consultatie, te programezi telefonic la medicul de familie Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Vrei consultatie, te programezi telefonic la medicul de familie

p_3_1_4f944e.jpg
Aglomeratia din fata usii medicului de familie va lua sfarsit in perioada urmatoare prin introducerea sistemului de programare telefonica. Mai exact, pentru o consulatatie la medicul de familie pe lista caruia se afla, pacientul va trebui sa se programeze telefonic cu doua zile inainte de data dorita a consultatiei.
Activitatea medicilor de familie va fi reglementata printr-un proiect de lege elaborat de Ministerul Sanatatii. Acesta prevede ca medicii de familie sa acorde serviciile medicale contractate cu Casa de Asigurari de Sanatate pe baza unei programari telefonice sau prin alte mijloace, dupa caz, efectuata cu cel putin doua zile lucratoare inainte de data dorita. In acest context, medicii vor avea obligatia sa afiseze la loc vizibil numarul de telefon pentru ca pacientii sa poata face programari. Acestea vor fi consemnate, obligatoriu, in evidentele primare existente la nivelul cabinetului medical. De asemenea, timpul alocat pentru o consultatie este de 15 minute. In cazul in care bolnavul nu poate sa se prezinte la medic, din motive justificate, la data si ora programata pentru acordarea serviciilor medicale, va anunta cabinetul medical, cu cel putin o zi inainte de data programata. Acelasi lucru este valabil si pentru medicul de familie, daca din motive justificate, nu poate sa ofere consultatia la data si ora stabilita. De la acest ordin fac exceptie situatiile de urgenta medico-chirurgicale, cabinetele de familie din mediul rural, dar si serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta.

Atmosfera mai relaxanta pentru medici
Cadrele medicale sunt de acord cu aceasta initiativa a Ministerului Sanatatii “Eu am introdus la mine la cabinet deja de trei ani aceste programari telefonice si constat ca bolnavii cronici respecta programarea. Sala de asteptare este mult mai libera. Consider ca astfel s-ar reglementa situatia si nu s-ar mai revolta nimeni ca trebuie sa stea asa de mult in fata cabinetului. Iar pentru medici, atmosfera va fi mai relaxanta si vor putea lucra linistiti. Daca vrei o adeverinta medicala, sau ai o raceala unde doar iti curge nasul trebuie programare. Dar daca ai febra, deja este urgenta”, a declarat dr. Ileana Mihaescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE