Aquaserv se împrumuta cu 290.000 lei Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Aquaserv se împrumuta cu 290.000 lei

11_2.jpgCompania Aquaserv SA Târgu-Mures a demarat procedurile pentru contractarea unui credit în valoare de 290.000 lei, necesar refinantarii liniei de credit acordata de ING Bank Amsterdam, sucursala Bucuresti, agentia Târgu-Mures, datorita expirarii termenului contractual al acestuia, a anuntat Nicolae Tomuletiu, purtatorul de cuvânt al Aquaserv SA. “Este vorba despre contractarea unei noi linii de credit, în valoare de 290.000 lei, pentru finantarea activitatii curente. Acest credit este necesar pentru refinantarea liniei de credit în valoare de 1,5 milioane euro contractata în anul 2009 la ING Bank Amsterdam, sucursala Bucuresti, agentia Târgu-Mures, datorita expirarii termenului contractual. Practic, aceasta linie de credit va fi înlocuita cu noua linie de credit care face obiectul prezentei proceduri de achizitie”, a precizat Nicolae Tomuletiu.
Potrivit purtatorului de cuvânt al Aquaserv, compania mureseana este nevoita sa apeleze la un credit bancar pentru a putea asigura în continuare alimentarea cu apa a clientilor, în conditiile în care are de recuperat de la acestia debite de peste 14 milioane lei. „Compania Aquaserv este nevoita sa apeleze la credite pentru asigurarea finantarii temporare a activitatii societatii, astfel încât prestarea serviciilor sa se desfasoare în mod continuu, fara perturbari, deoarece în acest moment are de încasat creante de la clientii sai de peste 14 milioane lei”, a aratat Nicolae Tomuletiu.
Conform caietului de sarcini, în prezent compania Aquaserv are de rambursat un împrumut în valoare de 7 milioane euro, pentru finantarea investitiilor în cadrul Programului ISPA, contractat în 2003 de la BERD, rambursabil în perioada 2008 – 2018, în rate trimestriale. „Împrumutul este garantat de Consiliul Local Târgu-Mures. La ora actuala acest împrumut nu este utilizat în întregime, în cursul anului 2010 facându-se tragerile ramase în valoare de 800.000 de euro. Pâna în prezent s-a rambursat din acest împrumut suma de 918.122 euro”, se mentioneaza în document.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE