Eminescu în clipuri publicitare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Eminescu în clipuri publicitare

3_2_07.jpg
Elevii mureşeni participă în această săptămână la competiţii dedicate omagierii poetului Mihai Eminescu. Ei vor fi actori în producţii inspirate de creaţia eminesciană şi au realizat şi campanii de promovare pentru Eminescu.
Catedra de limba şi literatura română a Liceului Pedagogic “Mihai Eminescu” organizează astăzi concursul “Din valurile vremei…”, programat la ora 13.00, în sala festivă a liceului. Şi în acest an organizatorii au pregătit două forme de competiţie: interpretare – joc de rol şi soft educaţional – prezentare electronică. Pentru a doua probă, fiecare echipă a pregătit un material audio-video de trei-cinci minute, prin care să ilustreze mijloace eficiente de stimulare şi promovare a lecturii lui Eminescu în rândul tinerilor. Echipajele vor fi alcătuite din patru elevi din clasele IX-XIII. “Trecut-au anii ca nouri lungi pe şesuri, dar timpul nu şi-a lăsat înserarea peste versul eminescian. În fiecare început de ianuarie redescoperim emoţia reîntâlnirii cu creaţia poetului. În ansamblul manifestărilor organizate la nivel judeţean, există concursuri consacrate acestui moment”, a precizat Aurora Stănescu, inspectorul de limba şi literatura română în cadrul IŞJ Mureş.

Spectacol omagial, vineri

Şi Colegiul Naţional „Unirea” organizează joi, 13 ianuarie a X-a ediţie a concursului eminescian „Cuvinte ce exprimă adevărul”, adresat elevilor de liceu. Acesta va avea loc în amfiteatrul colegiului, de la ora 13.00, iar secţiunile sunt: eseu liber pornind de la creaţia eminesciană, atelier de scriere creativă şi interpretarea artistică a unei creaţii din opera poetului. “În cadrul secţiunii interpretare artistică se va evalua talentul actoricesc al concurenţilor, prin interpretarea unor fragmente sau texte integrale din creaţia eminesciană”, a mai explicat Aurora Stănescu. Elevii vor pregăti fragmente sau texte integrale, care se vor incadra in limita a trei-cinci minute. Fiecare unitate şcolară va fi reprezentată de doi elevi. “Săptămâna eminesciană” va culmina cu un moment omagial ce se va desfăşura vineri, 14 ianuarie, de la ora 12.00, la statuia poetului din Târgu-Mureş şi care va reuni momente prezentate de elevii Colegiului Naţional “Unirea”, Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu” şi ai Colegiului Naţional “Al. Papiu Ilarian”. “Vă invităm să deveniţi părtaşi la întâlnirea cu Domnul limbii române!”, a încheiat Aurora Stănescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE