Mai mulţi bani pentru afaceri Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Mai mulţi bani pentru afaceri

2-1_20.jpg
Trei programe de finanţare în plus vor putea fi accesate în 2011 de întreprinzători prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Târgu-Mureş. Şeful instituţiei Torok Csaba, a prezentat ieri bilanţul pe 2010 în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural. 563.292,22 lei au fost repartizaţi pentru trei judeţe. Torok a anunţat că cele 20 de firme din incubatorul de afaceri vor fi sprijinite în continuare.
Consiliul Judeţean Mureş a dezvoltat un incubator de afaceri ce funcţionează în cadrul unui programul naţional pe perioada 2002-2012. “Anul trecut ne propusesem să incubăm cinci firme, dar am reuşit să le aducem pe toate 20. Fiecare a primit un ajutor nerambursabil de 20.000 de lei”, a mai declarat Torok Csaba. “Firmele pe care le selectăm noi trebuie să îndeplinească unele condiţii: ori să fie nou înfiinţate, ori cel puţin de doi ani de la înfiinţare să fi avut măcar un angajat, cifra lor de afaceri să fie în creştere şi de aici încolo să aibă minim doi angajaţi. Oferim consultanţă, le oferim un birou mobilat, cu infrastructură, telefon, calculator şi infrastructură de training – sală de curs, proiector. Iniţiativa noastră este de a ajuta firmele şi pe partea de management”, a declarat directorul de marketing al SC Parc Industrial, Bodoni Hunor.
SC Parc Industrial a câştigat printr-o licitaţie şi administrarea proiectului Incubator de afaceri. Firmele trec printr-o perioadă de incubare de trei ani, după care activitatea le este monitorizată alţi doi ani de zile, pentru că statisticile arată că mai mult de 50% dintre firmele înfiinţate pier în primii ani din cauza lipsei unui management adecvat. Obiectivul programului este ca minimum 85% din firme să supravieţuiască acestei perioade. Iniţiativa CJ s-a realizat cu ajutorul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri. Clădirea de 1.600 mp a costat 2,4 milioane de lei. Au fost selectate pentru Mureş firme ce fac producţie publicitară, prelucrare date, întreţinere auto, consultanţă pentru afaceri, editare reviste, etc. “Incubarea înseamnă că firmele se mută aici. În ţară mai există incubatoare, dar în programul multianual 2009-2012 există încă patru, şi vor mai intra încă două. Sunt însă altele care au beneficiat de programe mai vechi şi acum se autofinanţează de la cei incubaţi”, a mai explicat Bodoni Hunor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE