1,2 milioane lei pentru restaurarea clădirii „Ion Vlasiu” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

1,2 milioane lei pentru restaurarea clădirii „Ion Vlasiu”

13-1_19.jpg
Clădirea care găzduieşte secţia de artă şi galeria „Ion Vlasiu” a Bibliotecii Judeţene Mureş şi care a fost declarată monument istoric, a fost construită între anii 1799-1802 în stil baroc, iar reparaţiile au început în anul 2004, fiind continuate până în anul 2009. Constructorul a reuşit să dreneze apa din jurul clădirii, să realizeze hidroizolaţia verticală şi orizontală a pereţilor, să amenajeze pivniţa, să realizez două grupuri sanitare pentru vizitatori şi angajaţi şi să repare acoperişul.
Lucrările nu s-au finalizat, motiv pentru care, consilierii judeţeni au acordat în luna octombrie a anului 2010 suma de 1.783.124 lei pentru continuarea acestora. Galeria „Ion Vlasiu” cuprinde 120 de lucrări de grafică şi pictură şi sculptură, donate de artistul mureşean Ion Vlasiu în anul 1986. Colecţia cuprinde şi prima lucrare în piatră a artistului. „Se vor păstra lucrările cuprinse iniţial, care nu au fost executate în perioada 2004-2009, adăugând lucrările necuprinse, dar care sunt necesare pentru restaurarea integrală a clădirii”, declara presei la acel moment Lokodi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş.
La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, SC BMT Trans Construct SRL a fost cea căreia i s-a atribuit contractul de „Restaurare clădire, secţia artă şi galeria „Ion Vlasiu” Târgu-Mureş”, contract cu o valoare estimată totală de 1.294.962, inclusiv TVA. Potrivit directorului instituţiei de cultură, Monica Avram lucrările de reabilitare vor fi finalizate în cursul acestui an. „Lucrările de reparaţii sunt în plină desfăşurare. Până acum a fost finalizată aripa stângă a clădirii, în prezent se lucrează la aripa din mijloc şi la aripa dreaptă. Sperăm ca după aceste reparaţii să nu mai apară noi probleme. În cursul acestui an lucrările vor fi finalizate, cu toate că pot apărea posibile întârzieri datorită faptului că este o clădire veche şi nu putem şti ce probleme structurale mai pot apărea. De asemenea, condiţiile meteo nu sunt cele mai bune acum pentru lucrările ce se desfăşoară”, a precizat Monica Avram.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE