Asistenţii medicali de la “Cantemir” recrutaţi în Germania Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Asistenţii medicali de la “Cantemir” recrutaţi în Germania

6_ea5f97.jpgConducerea Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş va semna în curând un parteneriat cu o firmă nemţească, în urma căruia absolvenţii de la specializarea asistenţă de medicină generală se vor califica în mai multe specializări, după care vor fi angajaţi la diverse spitale şi clinici din Germania. Detalii suplimentare de la acest parteneriat am aflat de la prof. Lucian Cepoi, directorul Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.
Reporter: Care este ideea parteneriatului?
Prof. Lucian Cepoi:
Condiţiile oferite de partenerul german constă în următoarele elemente: ni se propune o colaborare în cadrul căreia vom oferi forţă de muncă, având în vedere că Germania are – ca şi alte ţări europene – o mare penurie de asistente de medicină generală şi asistente medicale specializate în alte discipline medicale.
Rep.: Cine se poate înscrie şi în ce va consta pregătirea din Germania?
L.C.:
Este vorba despre absolvenţi ai Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” care vor participa la cursuri de pregătire teoretică şi practică în Germania, care se finalizează cu obţinerea unei specializări. Altfel spus, asistenţii de medicină generală vor deveni prin această pregătire asistenţi medicali în obstretică ginecologie, chirurgie, medicină internă, dermatologie, geriartrie, anestezie terapie intensivă, etc. De asemenea, sfârşitul acestui curs finalizat cu obţinerea unui loc de muncă în Germania. Mai menţionez că este vorba despre acelaşi tip de pregătire ca şi în restul Europei, diploma obţinută fiind recunoscută în toate ţările UE.
Rep.: Unde se vor încadra în muncă absolvenţii?
L.C.:
La finalul cursului absolvenţilor li se oferă contracte de lucru în diferite clinici, policlinici şi spitale, în diferite oraşe din Germania cu care acest partener are contract de recrutare şi plasare a forţei de muncă. Totodată, partenerul german suportă toate cheltuielile de cazare, masă şi cursurile de instruire teoretică şi practică, în cadrul cărora sunt incluse şi ore de limba germană. Tot partenerul german suportă costurile procedurilor de recunoaştere a diplomelor româneşti, singurele cheltuieli care trebuie plătite de asistenţii medicali care se decid să participe fiind cele de transport. În plus, practicanţii români primesc o indemnizaţie lunară de 315 euro net pentru micile cheltuieli din afara instituţiei.
Rep.: Când încep înscrierile?
L.C.:
Prima etapă a proiectului începe în luna februarie, atunci când vor avea loc recrutările, iar cursul de specializare teoretică şi practică în vederea obţinerii specializării în Germania şi apoi a contractului de muncă va începe în luna aprilie 2012. Vom publica anunţul pe site-ul şi la avizierul şcolii şi vom lua şi telefonic legătura cu absolvenţi de-ai noştri pentru a-i informa despre această oportunitate.
Rep.: Ce durată va avea formarea în Germania?
L.C.:
La sfârşitul lunii februarie 2013 practicanţii vor fi supuşi unui test de cunoştinţe acumulate pe perioada desfăşurării instruirii teoretice şi practice în baza căruia se va elibera un certificat recunoscut pe plan european. Odată cu aceasta, personalul are asigurată angajarea în instituţiile de profil germane şi remunerarea conform normelor legale din ţara respectivă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE