Atenţie la frig! Sfaturi de urmat pe vremea rece Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

Atenţie la frig! Sfaturi de urmat pe vremea rece

12-2_53.jpgÎn zilele cu temperaturi extrem de scăzute, Direcţia de Sănătate Publică (DSP)  Mureş invită populaţia să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Având în vedere că frigul, vântul şi umiditatea acţionează asupra organismului determinând hipotermie şi degerături, reprezentanţii DSP Mureş recomandă evitarea pe cât posibil în aer liber, mai ales a persoanelor cu afecţiuni cardiace, folosirea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate pentru menţinerea temperaturii corporale. “Purtaţi îmbrăcăminte care izolează, ecranează. Straturile de îmbrăcăminte uşoară păstrează aer între ele, determinând o termoizolare eficientă. Păstraţi-vă hainele uscate. Corpul dumneavoastră pierde repede căldura dacă pielea este umezită de ploaie, zăpadă sau transpiraţie. Protejaţi-vă de vânt. Vântul „fură” mai multă căldură din corpul dumneavoastră decât aerul rece. Pielea expusă este în mod deosebit afectată de vânt.
Acoperiţi-vă capul, gâtul şi faţa. Mănuşile cu două degete vă protejează mâinile mai bine decât cele cu cinci degete. Purtaţi încălţăminte suficient de înaltă pentru a acoperii gleznele”, sfătuiesc reprezentanţii DSP Mureş.  Totodată atrag atenţia necesităţii consumului de lichide calde precum lapte sau ceaiîn cantitate mai mare decât de obicei şi evitarea consumului de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism prin vasodilataţie.
Totodată este recomandată evitarea situaţiilor în care copiii sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, transportul
pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător. Nu în ultimul rând încălzirea locuinţelor şi spaţiilor închise de locuit trebuie făcută corespunzător, fără utilizarea de instalaţii improvizate care pot să ducă la intoxicaţii cu monixid de carbon. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE