Dan Maşca, împotriva acordului ACTA Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Dan Maşca, împotriva acordului ACTA

3_1_34.jpgRomânia  a semnat recent acordul ACTA, document care prevede protejarea proprietăţii intelectuale pe internet. Internauţii din întreaga lume au sărit ca arşi, aceştia precizând faptul că prevederile noului acord, care include şi monitorizarea comunicaţiilor persoanelor private de către entităţi comerciale, încalcă normele internaţionale privind drepturile omului.
ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) reprezintă un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală.
ACTA îi obligă pe furnizorii de Internet să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală datele personale ale presupuşilor făptuitori. De asemenea, extinderea răspunderii intermediarilor îi va determina pe furnizorii de Internet să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să implementeze mecanisme  de identificare a presupuşilor infractori, printre care şi monitorizarea la scară largă a comunicaţiilor.
22 de ţări pro, patru contra acordului ACTA
Dintre ţările membre UE, Olanda, Estonia, Cipru, Slovacia şi Germania au refuzat semnarea tratatului. Acesta nu va putea intra în vigoare doar dacă este aprobat la nivelul întregii Uniuni Europene. Votul va avea loc în luna iunie, iar în cazul în care tratatul va fi respins, adeziunile celor 22 de state membre UE care au semnat ACTA vor fi lipsite de efect.
Dan Maşca, administratorul companiei REEA, a precizat că este cu totul împotriva unui astfel de acord, care violează flagrant libertatea de exprimare, liberul acces la informaţie, cultură si viaţa privată, făcând referire la alte foste structuri, cum ar fi Securitatea, care făcea cam acelaşi lucru. Maşca şi-a exprimat speranţa că semnarea acordului României ACTA să fie una lipsită de consecinţe, acordul nefiind acceptat de toate ţările membre UE, în contextul în care ţări precum Olanda, Estonia, Cipru, Slovacia şi Germania au refuzat semnarea tratatului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE