Restaurarea Palatului Culturii continuă Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Restaurarea Palatului Culturii continuă

4-3_23.jpgÎn acest an, Palatul Culturii va intra în noi lucrări de reabilitare, care vor cuprinde restaurarea holului mare, a scărilor, precum şi a acoperişului. Aceste lucrări au fost luate în calcul de reprezentanţii Consiliului Judeţean, în ce priveşte construcţia bugetul pe 2012 alocat  Muzeului Judeţean Mureş.
Astfel, pentru 2012, Muzeului Judeţean Mureş i-a fost aprobat un buget de cheltuiei în valoare de 6.577.000 lei. “Având în vedere faptul că în acest an Palatul Culturii din Târgu-Mureş va intra în reparaţii capitale, era nevoie de fonduri. Până acum s-a făcut Sala Mare, Sala Mică, sistemul de încălzit, iar anul acesta în februarie, deja contractăm restaurarea holului mare şi a scărilor şi urmează apoi acoperişul şi faţadele. Acoperişul este cea mai sensibilă problemă, pe care putem să o ducem la bun sfârşit. Având în vedere aceste investiţii, sumele sunt mai generoase decât anul trecut şi acestea se regăsesc la lucrările de la Palatul Culturii, unde trebuie să finalizăm procesul de restaurare”, a precizat Soos Zoltan, directorul Muzeului Judeţean Mureş.
Finalizarea investiţiilor începute
Astfel, Muzeului Judeţean, pentru investiţii sunt  prevăzute în bugetul pe acest an peste 900 milioane lei, iar la capitolul reparaţii 2,5 milioane lei. Bugetul total se ridică pentru acest an, fără venituri proprii, la 6,5 milioane lei. Declarându-se mulţumit de valorea bugetului aprobat, în actualele condiţii de criză financiară, directorul Muzeului Judeţean Mureş, Soos Zoltan speră ca învestiţiile începute, atât la Palatul Culturii, cât şi la Muzeul Etnografic şi cel de Istorie să fie finalizate în cursul acestui an. “În această perioadă de austeritate pot spune că  este un buget bun, şi chiar ne bucurăm de el. Putem şi în acest an să avansăm cu foarte multe capitole. Prima dată putem termina investiţiile începute, montarea liftului în Palatul Culturii, instalaţia de încălzire la Muzeul de Etnografie, finalizarea investiţiei la clădirea din Cetate, la  Muzeul de istorie, sunt investiţiile majore care vor fi finalizate în acest an”, a menţionat Soos Zoltan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE