Serviciu de evidenţa populaţiei la Deda Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 890 Vizualizări

Serviciu de evidenţa populaţiei la Deda

10-2_51.jpgLocuitorii de pe Valea Mureşului nu vor mai trebui să se deplaseze la Reghin pentru a-şi putea elibera actele de identitate, certificatele de naştere, căsătorie sau deces.
Începând cu data de 15 februarie 2012, se va deschide noul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) în comuna Deda, cu sediul pe strada Principală nr. 175, în clădirea Primăriei. „Scopul serviciului este de a exercita competenţele legale pentru punerea în aplicare a prevederilor actelor normative care reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor şi stare civilă. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş va asigura coordonarea, îndrumarea şi controlul activităţii desfăşurate de SPCLEP Deda”, a precizat Codruţa Sava,  directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.
Noul serviciu va deservi o populaţie de 12.116 locuitori,  cu domiciliul sau reşedinţa în comunele Deda, Răstoliţa, Ruşii Munţi, Lunca Bradului, Stînceni şi este subordonat Consiliului Local Deda. Serviciile vor fi oferite de trei funcţionari publici, doi cu atribuţii de evidenţă a persoanelor şi un funcţionar cu atribuţii de stare civilă.  Aici vor asigurate servicii precum întocmirea şi eliberarea  certificatelor de stare civilă: de naştere, căsătorie şi deces, precum şi a cărţilor de identitate, cărţilor de identitate provizorii şi a cărţilor de alegător pentru populaţia din comuna Deda şi cele patru comune arondate. „Prin demararea activităţii în comuna Deda, se vor aduce mai aproape de cetăţeni serviciile specializate şi se va asigura soluţionarea cu celeritate a solicitărilor, cetăţenii din cele cinci comune nemaifiind obligaţi să se deplaseze la SPCLEP Reghin pentru obţinerea actelor de identitate”, a mai precizat Sava.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE