”Dacă dragoste nu ai, nimic nu îţi foloseşte” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

”Dacă dragoste nu ai, nimic nu îţi foloseşte”

Trebuie să învăţăm să ne iertăm semenii şi să-i iubim deşi ne-au greşit  ne învaţă Evanghelia duminicii de ieri, care relatează întoarcerea fiului risipitor, arătându-ne valoarea nepreţuită a pocăinţei.
Un om avea doi fii, cel mai mic i.a cerut partea de avere şi a plecat în ţări străine unde şi.a risipit banii pe distracţii. Terminându-şi banii şi venind o foamete mare în ţara unde era, fiul risipitor s-a angajat slugă la păzitul porcilor. Dar raţia lui de mâncare era limitată şi s-a gândit că ar face mai bine să se întoarcă la tatăl său, unde şi slugile mâncau mai bine ca el. Şi-a zis că se va întoarce acasă, însă nu în calitate de fiu ci de slugă. Dar întorcându-se acasă, tatăl său i-a ieşit în întâmpinare, l-a îmbrăcat cu hainele lui cele bune şi a poruncit ”aduceţi viţelul cel îngrăşat şi-l înjunghiaţi şi, mâncând, să ne veselim, căci acest fiu al meu mort era şi a înviat, pierdut era şi s-a aflat”, spune Sf. Evanghelie. Între timp, fiul cel mare se întorcea de al muncilă câmpului şi a aflat ce se petrecea în curtea tatălui său s-a supărat şi i-a reproşat tatălui său. Tatăl însă i-a zis: Fiule, tu totdeauna eşti cu mine şi toate ale mele ale tale sunt. Trebuia însă să ne veselim şi să ne bucurăm, căci fratele tău acesta mort era şi a înviat, pierdut era şi s-a aflat”, arată Sf. Evanghelie.
Exact ca în pilda relatată de Sf Evanghelie şi tinerii din ziua de astăzi doresc să fie maturi mai repede, să treacă peste anumite etape ale copilăriei lor şi să trăiască o viaţă de om matur. ”Însă de multe ori, neavând pregătirea, educaţia, experienţa necesară şi dând prea devreme piept cu viaţa, mai ales cu plăcerile vieţii, tinerii nu fac altceva decât să ajungă la un eşec. Mulţi tineri încep prea repede relaţiile intime, fug de oblăduirea părinţilor lor, vor să decidă ei asupra fiecărui aspect al vieţii lor. Însă căutând să guste mai repede din plăcerile vieţii ajung până la urmă să nu găsească ceea ce căutau. Unii dintre ei se regăsesc, alţii se pierd pe parcurs”, a predicat părintele Florin Nicoară, parohul Bisericii cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din localitatea Bologa, judeţul Cluj, invitat la slujba Sfintei Liturghii la Biserica cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi din Târgu-Mureş.
Acesta a subliniat importanţa pe care o are recunoaşterea păcatelor a celor care greşesc şi dragostea pe care trebuie să o oferim celor care greşesc. ”Fără iubire nimic nu am realizat. Ne spune foarte frumos Sf Apostol Pavel, dacă dragoste nu ai nimic nu îţi foloseşte. Înaintea lui Dumnezeu mai mult valorează un păcătos care se căieşte şi a cărui inimă este plină de dragoste, decât un drept în inima căruia nu mai este dragoste deloc”, a mai spus părintele Nicoară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE