Garanţii pentru excursiile şcolare prin agenţiile de turism Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 184 Vizualizări

Garanţii pentru excursiile şcolare prin agenţiile de turism

Începând din acest an, datorită protocolului încheiat între Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism, excursiile şcolare vor putea fi realizate doar prin intermediul agenţiilor de turism. În acest sens, orice excursie sau deplasare nu se mai poate organiza, decât cu un dosar, care trebuie să conţină licenţa de turism a agenţiei şi poliţa de asigurare. Cu toate acestea, în multe dintre excursiile şcolare, profesorii au apelat la serviciile agenţiilor, unele dintre rigorile menţionate în dosar fiind prezentate Inspectoratului Şcolar. Ideea este, în general, bine primită, în special, datorită serviciilor de calitate pe care o agenţie de turism le garantează.

Părinţi liniştiţi, copii fericiţi!

În atribuţiile Direcţiei Judeţene pentru Tineret Mureş nu mai figurează organizarea excursiilor şcolare. Cel mult, poate veni în sprijinul acestora cu asigurarea cazării. “O agenţie de turism oferă nişte garanţii, agenţia este acreditată şi nu vor exista scurtcircuite în ceea ce priveşte cazarea, transportul. Şi eu, atunci când nu aveam autocarele noastre personale, apelam la agenţiile de turism. În caz de defecţiune a autocarului, această firmă trebuie să asigure, în termen de câteva ore, un alt autocar. Plus că ei sunt profesionişti, cunosc implicaţiile şi ştiu cum să se comporte cu turiştii. În acest mod, şi părinţii sunt mai liniştiţi. Şi, în primul rând, este pentru binele copiilor, principalii beneficiari”, a declarat  Barabas Robert, referent turism în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Mureş.

Colaborarea cu agenţiile are precedent

Practic, noutatea este că, la organizarea unei excursii şcolare, se lucrează în mod obligatoriu cu o agenţie de turism, cu toate că şi până acum, mai ales în ultimii ani, marea majoritate a excursiilor şcolare au fost organizate în acest mod. Profesorul mergea la agenţie, comunica itinerariul, perioada, se discuta costul, iar agenţia punea la dispoziţie mijlocul de transport. Până în acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş nu a intrat în posesia vreunei precizări din partea Ministerului referitor la noutatea adusă în acest an. “Formularul de excursie, întocmit în mod obligatoriu de către profesorul coordonator al excursiei, prevedea licenţa şi mijlocul de transport, altfel, Inspectoratul nu aproba excursia respectivă”, a precizat Adina Pui, inspector şcolar pentru educaţie permanentă.

“Cunoaştem nevoile, tarifele, destinaţiile”

“Este şi normal ca o excursie să fie organizată de o agenţie de turism, o unitate specializată care se ocupă numai şi numai de excursii, vacanţe. Oamenii aceştia ştiu ce anume să recomande în pachetul respectiv. De exemplu, dacă are contract cu unitatea de cazare, poate să ofere mult mai multe facilităţi, sau o gratuitate sau o intrare la un anumit obiectiv. Deci, avantajele sunt mult mai multe, în cazul unei agenţii de turism”, a declarat Silviu Cîrciu, manager al Agenţiei de Turism “Arcadia Travel” din Târgu-Mureş. Acesta a sugerat faptul că întocmirea unui contract de colaborare între agenţie şi unitatea şcolară ar fi un demers necesar. În momentul organizării unei excursii, se contactează agenţia care îşi prezintă oferta, urmând ca părinţii să îşi spună părerea. “Pentru agenţiile de turism este un lucru foarte bine primit, pentru că noi suntem în căutare de clienţi şi în momentul de faţă suntem singurii care ştim ce anume să recomandăm, cunoaştem nevoile, tarifele, destinaţiile”, a adăugat Silviu Cîrciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE