Luptă pentru reîntregirea salariilor şi sporurilor din învăţământ Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Luptă pentru reîntregirea salariilor şi sporurilor din învăţământ

Contractul colectiv de muncă, reîntregirea salarului şi a sporurilor, fuziunea cu Federaţia Educaţiei Naţionale “Spiru Haret” sau  modificarea legii educaţiei sunt doar câteva dintre iniţiativele  Sindicatului din Învăţământ “Spiru Haret” Mureş, în vederea susţinerii şi a îmbunătăţirii situaţiei lucrătorilor din învăţământ. Ioan Săcărea, preşedintele acestui sindicat ne-a oferit mai multe detalii referitoare la obiectivele stabilite pentru noul an.

Reporter: Cum s-a încheiat anul 2012 pentru sindicat?

Ioan Săcărea: Anul 2012 s-a încheiat cu mari speranţe privind îmbunătăţirea stării sociale a personalului din învăţământ deoarece, la sfârşitul anului s-a înregistrat contractul colectiv de muncă, în data de 2.11.2012. Am aşteptat foarte multe de la acest contract, este vorba de reîntregirea salarului şi a sporurilor. Prin contractul colectiv de muncă pe care l-am încheiat am reuşit să readucem în discuţie pe noul buget, aplicarea acestui contract şi revenirea la venitul de dinainte de 2009. Însă s-a dat o ordonanţă prin care se suspendă pentru un an acordarea acestor sporuri pe care le-am obţinut prin înţelegere, prin negociere şi prin încheierea contractului colectiv de muncă. Trebuie să menţionez că aceste lucruri se bat cap în cap cu ceea ce spune ministrul despre bugetul acestui an, că va fi mai mare. În funcţie de ceea ce se va întâmpla, vom adopta strategia noastră, nu vom sta cu mâinile în sân, ci vom încerca să monitorizăm fiecare pas. Acum, pentru noi, este o situaţie deosebită. Trebuie să ne adunăm, în data de 24 ianuarie, într-un cadru mult mai larg pentru că facem şi fuziunea cu Federaţia Educaţiei Naţionale “Spiru Haret”, deci este un eveniment deosebit de important, deoarece ne întărim din punct de vedere numeric şi calitativ.

Rep.: Ce obiective aveţi pentru acest an?

I.S.: Contăm în continuare pe modificarea legii educaţiei, avem propuneri trimise privind finanţarea, mişcarea de personal, statutul clasei a IX-a, al clasei pregătitoare, revenirea la statutul de director degrevat ale unor educatoare care au numărul de grupe necesar, precum şi alte idei pe care le-am înaintat şi am avut propuneri ferme din partea doamnei Andronescu, la momentul respectiv.

Rep.: Cu ce probleme stringente vă confruntaţi momentan?

I.S.: Pentru noi, toate sunt importante, deoarece îi reprezentăm pe oameni, iar ei trăiesc greu. Se cere calitate, se cere responsabilitate, atât din partea elevilor, cât şi a părinţilor şi a societăţii în general şi atunci ele se răsfrâng asupra stării sociale a lucrătorilor din învăţământ. Sperăm ca în luna mai să fie introdusă o lege a salarizării în domeniul învăţământului preuniversitar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE