Condiţiile meteo nu pun probleme judeţului Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Condiţiile meteo nu pun probleme judeţului

În judeţul Mureş, gerul va dura două nopţi urmând ca în după-masa zilei de joi, temperaturile să ajungă la o normalitate. Fenomenele meteo nefavorabile care au cauzat probleme în mai multe zone ale ţării nu au afectat judeţul Mureş. Cu toate acestea, există un plan de măsuri de intervenţie.

Plan de măsuri de intervenţie

Gabriela Koss, subprefectul judeţului Mureş, a atras ieri atenţia, în cadrul unei videoconferinţe cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, asupra necesităţii monitorizării cazurilor medicale care necesită dializă, dar şi a faptului că, trebuie acordată atenţie şi situaţiei aferente începerii cursurilor şcolare, în data de 14 ianuarie 2013. “La nivelul drumurilor naţionale nu am avut probleme, există un grafic, un plan de măsuri de intervenţie în cazul în care va fi nevoie”, a declarat Gabriela Koss.

“Nu sunt probleme de alimentare”

Situaţia meteo din judeţul Mureş corespunde celei de pe întreg teritoriul ţării. Însă, valul de ger care va persista încă două nopţi urmează să se deplaseze către Moldova, urmând ca de joi după-masa, temperaturile să ajungă la o normalitate, la -3, -4 C. “Precipitaţiile vor fi extreme de reduse în următoarele şapte zile, estimăm 1,5 mm, temperaturile pe timpul nopţii vor coborî sub 15C şi spre 20 în zonele mai izolate. Utilizatorii de apă sunt asiguraţi la sursă, nu sunt probleme de alimentare”, a declarat Nicolae Bărbieru, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş.

Comunicare cu Ministerul de Interne

Orice problemă existentă în plan local trebuie comunicată de către Prefecţi, Ministerului de Interne. Acestora li s-a atras atenţia asupra faptului că salvarea unor vieţi este prioritară, la fel şi confortul cetăţenilor, lucru pentru care este necesară o colaborare între structurile din teritoriu, Instituţia Prefectului precum şi membri în comitetele judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. În ultimele zile, situaţii deosebite s-au înregistrat în judeţele Botoşani, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Iaşi, Neamţ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE