Acces mai facil populaţiei în farmaciile din rural Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Acces mai facil populaţiei în farmaciile din rural

Oficinele locale de distribuţie din mediul rural ar trebui transformate în farmacii, printr-o măsură legislativă, oferind locuitorilor avantajul de a avea la dispoziţie o farmacie de unde să îşi procure medicamente în orice zi din săptămână, nu doar o dată sau de două ori cum este în prezent, susţine conducerea Colegiului Farmaciştilor Mureş.

La ora actuală, în judeţul Mureş, în mediul rural, există 46 de farmacii şi 53 de oficine locale de distribuţie, acestea din urmă fiind deschise doar o dată sau de două ori pe săptămână oferind pacienţilor posibilitatea de a-şi elibera medicamentele prescrise de medicul de familie atunci când acesta are program de consultaţii. „Există în mediul rural oficine locale de lucru, puncte de lucru şi acelea să fie date libere spre înfiinţare, să fie transformate în farmacii. Ele (n.r. – oficinele de distribuţie) sunt ale unor farmacii mamă aflate în altă parte şi acolo se duce un farmacist o dată, de două ori pe săptămână în funcţie de cum merge medicul care supraveghează acei pacienţi”, a precizat Iustina Vas, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş.

Pentru acest lucru, potrivit lui Vas, este nevoie şi de sprijin din partea autorităţii locale, care să ofere anumite facilităţi farmaciştilor. „Am dori să clarificăm mediul rural, să îl facem mai atractiv şi, nu în ultimul rând, să mergem către autoritatea locală să se implice un pic. Aici nu ne putem spune un punct de vedere pentru că nu am avut nicio discuţie cu privire la aspectul acesta. Dar din experienţa pe care o am eu, poate că în cinci cazuri am avut o dorinţă a autorităţii locale, la nivel declarativ, de a aşeza farmacistul la locul lui, să-i dea facilităţi”, a mai spus Iustina Vas.

Măsura ar urma să modifice Legea 266/2008 , Legea farmaciei, anul trecut acestă iniţiativă fiind prezentată Ministerului Sănătăţii, însă discuţiile urmează să fie reluate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE